Spring naar de content

Apple wil eigen iPhone gaan censureren

Belangrijk nieuws voor mensen met een iPhone: Apple is van plan om u binnenkort te verbieden om bepaalde foto’s en filmpjes te maken met uw telefoon. Denk hierbij aan concerten, sportwedstrijden en modeshows. Want het tevreden houden van grote platenbazen en uitzendreuzen is voor Apple blijkbaar belangrijker dan de eigen klanten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Het idee is om bij grote evenementen voortaan een infrarood-sensor neer te zetten die ervoor zorgt dat de iPhone zelf de film -en fotofunctie uitschakelt. Want voor je het weet staan er schokkerige onherkenbare beelden op YouTube van een Justin Bieber concert. En niks doet de muziek-industrie meer pijn dan YoutTube-filmpjes waar je alleen aan de titel kunt zien waar je nu eigenlijk naar kijkt.

Als de muziekindustrie nu innovatief was geweest dan had ze een infrarood-sensor laten ontwikkelen die je juist beloont met een gratis single op iTunes wanneer je een concert filmt. Concertgangers zijn immers vaak de grootste fans en de meest betrouwbare kopers. Of, als het echt moet, een sensor die automatisch een logootje in je filmpje plaatst. Maar dat zou betekenen dat de grijze pakken in de muziekindustrie zouden beschikken over iets dat lijkt op realiteitszin.

Dat de muziekindustrie liever de vingers in de oren steekt en net doet of de jaren ’90 nooit zijn afgelopen, is een kwalijke zaak. Maar dat Apple hier zover in meegaat is ronduit verontrustend.

INSTANT UPDATE – O ja, VEVO hou nou eens op met het verminken van je eigen muzikanten!