Moet je hebben! Het multifunctionele vrouwenpistool

Pauline Bijster 25 jun 2011 Politiek

Femmes fatale opgelet! De Nederlandse sieradenontwerper Ted Noten bedacht dit James Bond-achtige sieraad: een vrouwenpistool in Dior en Chanel variant. De titel Seven Necessities slaat op de zeven benodigdheden die de vrouw volgens Noten nodig heeft om een échte vrouw te zijn in de ogen van haar man. Het pistool bevat onder andere een lippenstift, een antieke haarspeld, parfum, een usb-stick, verschillende medicijnen (waaronder Viagra), een tandenstoker en een stukje goud.

Volgens de The New York Times Style Magazine kan de vrouw hiermee de seksestrijd winnen. Immers: met een beetje lippenstift en een erectiepil bij de hand heb je als vrouw natuurlijk het heft in handen… Het pistool is tentoongesteld bij galerie Rob Koudijs in Amsterdam en op de Design Miami Basel, een onderdeel van Art Basel. De witte Dior versie kost slechts 11.500 dollar en de zwarte Chanel versie 17.000 dollar. Je moet er wat voor over hebben een echte vrouw te kunnen zijn.

[[image file=”2011-06/dior00101.jpg” ]]

Ted Noten heeft wel iets met pistolen, en zoals de titel doet vermoeden een lichte angst voor vrouwen. Dit is een onderdeel van de expositie Haunted by 36 Women (2009):

[[image file=”2011-06/hauntedby36women2009.jpg” ]]

En een ander werk van hem, Lady K bag uit 2007:

[[image file=”2011-06/ladykbag2007.jpg” ]]

Misschien heeft Noten inspiratie opgedaan bij werelds meest bekende femme fatale van dit moment, Lady Gaga, voor het pistolen makeup-accescoire. In de videoclip Judas gebruikt ze, verkleed als de verrader van Jezus, een naar zeggen zelfontworpen gouden lipstick gun. Te zien op 3:38:

<iframe width=”410″ height=”280″ src=”http://www.youtube.com/embed/wagn8Wrmzuc” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Reageer op artikel:
Moet je hebben! Het multifunctionele vrouwenpistool
Sluiten