Spring naar de content

Lekker Facebooken op vakantie?

Het fijne van vakantie is dat je de boel de boel laat en ergens op een zonnige locatie geniet van wat quality time met je gezin of vrienden. Even geen televisie, geen social media en geen werk. Internet in het buitenland is voorlopig nog hartstikke duur, dus die smartphone kan gerust een weekje uit. In het Ushuaïa Ibiza Beach Hotel op het feesteiland Ibiza hebben ze een heel ander idee van vakantie vieren. Gasten kunnen ieder moment van de vakantiedag aan hun Facebookcontacten laten weten wat ze aan het doen zijn, waar en met wie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

De hotelgasten dragen een polsband met RFID-technologie die ze bij binnenkomst kunnen koppelen aan hun profiel op Facebook. Bij verschillende zuilen in het hotel kunnen vakantievierders, door hun polsband langs de sensor te bewegen, inchecken, hun status updaten en foto’s maken. Zo is het mogelijk om continu en realtime nieuwe informatie te delen met contacten op Facebook.

<iframe width=”410″ height=”349″ src=”http://www.youtube.com/embed/cW9Rt9x0xeI” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Het is het eerste hotel dat deze technologie aanbiedt en het Nederlandse reclamebureau Dorst & Lesser is verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. Het Ushuaïa Ibiza Beach Hotel adverteert met de slogan Make your friends jealous, want daar gaat het allemaal om op vakantie tegenwoordig. Het hotel hoopt uiteraard dat al die Facebookvrienden thuis, er volgend seizoen ook bij zijn.