Spring naar de content

De psychopaten van NRC Handelsblad

Het is weer zondagmiddag dus u weet wat dat betekent: medianieuws. De altijd wakkere NOS-verslaggever Jeroen Wollaars las dit weekeinde in NRC Handelsblad het fascinerende verhaal over de Amerikaanse vliegtuigkaper D. B. Cooper. Een nooit opgelost mysterie over een man die in 1971 een vliegtuig kaapte, een zak losgeld kreeg en vervolgens met een parachute uit hetzelfde vliegtuig sprong. Waarover later meer. Belangrijker, het NRC-verhaal is een vertaalde versie van dat uit The New York Times. En daar ging even iets mis.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Want de FBI heeft helemaal geen dossier van veertig meter lang over de kwestie, laat staan dat de federale recherche met psychopaten heeft samengewerkt. Feet zijn geen meters en [[popup file=”2011-08/wol.jpg” description=”psychics zijn geen psychopaten” align=”inline” ]], maar helderzienden. Wollaars noemt het niet ‘rampzalig’ maar toch, het blijft wel NRC natuurlijk.

Het verhaal van [[popup file=”2011-08/dbcooper.jpg” description=”D.B. Cooper” align=”inline” ]] blijft fascinerend. Na veertig jaar denkt de FBI de dader – die inmiddels is overleden – gevonden te hebben. Een getuige die beweert Cooper gekend te hebben voelde zich vrij genoeg om nu naar buiten te treden.

Het fascinerende verhaal leest u hier. Geen zorgen, het is de originele versie uit de New York Times. Er heeft geen NRC-redacteur aangezeten.

Onderwerpen