Spring naar de content

Succesverhaal

Ik was al een tijdje op vrijersvoeten – zoals je van een alcoholist met Korsakov zegt dat hij wel een neutje lust – en de trial and error begon me de neus uit te komen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Een collega raadde me internetdating aan. Na anderhalf jaar van maandenlange affaires was hij op een jonge arts gestuit waarmee hij gelukkig leek. Dus schreef ik me in op Relatieplanet, zo’n beetje de populairste site in zijn soort. Op het moment dat ik deze zin schrijf, telt de site meer dan vier miljoen leden.

Hoeveel daarvan ook daadwerkelijk aan het zoeken zijn, is onduidelijk. Want dat profiel van mij, hoewel verborgen, staat er na twee jaar nog steeds op. Ik heb wratten gehad die zich makkelijker lieten verwijderen. Bij de succesverhalen zag ik een bevriend koppel staan dat al maanden uit elkaar was.

Na een week zette ik mijn profiel al op onzichtbaar. De berichten die ik ontvangen had, konden samengevat worden als: “Hallo Blondie, ikzag je profielendacht kom ik doe hetleuk. Zoalsjeaanmen foto ziet heb ik een kinddat is jOsie die is heel belangrijk in mijnleven als je daarniets mee hebt, kun je gaan want hij is gewoon het belangrijskte in mijn leven.”

Nee rustig, beste lezer, als verwend bourgeoisknulletje kan ik nog niet eens beginnen te vermoeden wat het is om op jonge leeftijd een alleenstaande moeder te zijn. Ik besef dat taalbeheersing dan wel het laatste van je zorgen is. Ik wil dan ook benadrukken dat ik deze vrouwen niet belachelijk wil maken. Wel dat het niet meteen mijn types zijn.

Goed, het initiatief moest dus van mijn kant komen. Jemig, aan de universiteit heb ik nog een vak poëzieanalyse gevolgd, maar Beckett en Lucebert zijn een stuk eenvoudiger interpreteerbaar dan een profieltekst van Naima007 of Kittenbeest-Flevolol.

‘Bij voorkeur regio Amsterdam’ klinkt een stuk vriendelijker dan ‘Als je niet uit Amsterdam komt, vergeet het dan maar – ik heb geen zin om te reizen’. Maar is die laatste mevrouw niet beter voor me? Heb ik geen behoefte aan een rechttoe-rechtaantype? Of zou je mensen die een verplaatsing al een opgave vinden niet beter meteen uitsluiten? En ik hou ook van een strandwandeling op zijn tijd. Maar om die twee tochtige uitjes op een jaar nu een hobby te noemen?


Uiteindelijk ontmoette ik via deze site een hoogopgeleid, mooi meisje waarmee ik vier maanden wat had. Los van het feit dat we niet bij elkaar pasten, werkte ons internetbegin net tegen ons. Omdat we iets serieus wilden, waren we deze site opgegaan. Toen we dat ook kregen, misten we alle trial and error. De vloek van de zegen dus; een Griekse tragedie die past in het veld: “Wat vind jij belangrijk in een relatie?”