Spring naar de content

Onbezoldigd advies aan Job Cohen. Hoe hij Geert Wilders een toontje lager kan laten zingen

Het begint vervelend te worden, dat voortdurende gebekvecht van Geert Wilders en Job Cohen. Vervelend, omdat er steeds weer nieuwe beledigingen en typeringen gevonden moeten worden om elkaar nog te raken. Zonder dat het al te grof wordt, want dan grijpt kamervoorzitter Gerdi Verbeet in. Wilders noemde gisteren na afloop van de Troonrede bij de NOS PvdA-fractieleider Cohen de ‘Grote Gedoger van Rutte-1’, vanochtend bij het begin van de Algemene Beschouwingen, noemde de PVV-leider hem de ‘bedrijfspoedel’ van dit kabinet, en een ‘klungelaar’. Cohen op zijn beurt hield het bij ‘kleuter’-achtig gedrag van zijn kwelgeest.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frans van Deijl

Natuurlijk heeft Wilders een punt als hij steeds weer inwrijft dat de PvdA het kabinet-Rutte overeind houdt inzake het pensioenakkoord en de steun aan Griekenland, onderwerpen waarin de PVV het kabinet nu juist niet ondersteunt. Maar Cohen zou toch eens moeten overwegen om voortaan niet meer terug te toeteren maar iets inhoudelijks te repliceren dat Wilders een toontje lager laat zingen.

Iets in de trant als: “Meneer Wilders, u scheldt de hele tijd op mij omdat u de aandacht af wil leiden van uw werkelijke probleem en dat is dat u in paniek bent. Ja meneer Wilders, u bent in paniek. Leest u er de Troonrede van gisteren maar op na: de scherpe kantjes van uw partij zijn daarin afgevijld. Weg is de PVV-retoriek. Rutte-1 is naar het veilige midden opgeschoven. U moet straks gewoon mee bezuinigen, ook die vijf miljard extra, want daarvoor heeft u getekend. Dus die Henk en Ingrid van u, die die bezuinigingen het hardst voelen in hun portemonnee, zullen denken: ‘Getverdegetver, onze Geert is er één van hullie geworden.’ Daarom meneer Wilders, u heeft de stekker van dit kabinet in uw hand. En niemand anders. Dus trek ‘m er maar uit.”