Wat doet Ferrari op de Art Basel Miami?

pauline bijster 29 nov 2011 Cultuur

Zondag werd de allernieuwste Ferrari 458 Spider gepresenteerd in Nederland, in de showroom van Ferrari-dealer Kroymans in Hilversum. Voor slechts € 280.949,- te koop. Vanavond wordt de auto ook gepresenteerd op de opening van de Art Basel Miami, de belangrijkste kunstbeurs van de Verenigde Staten.

Je kunt je afvragen wat Ferrari doet op een kunstbeurs. Om de luxueue auto wat kunstzinnig cachet mee te geven, werd speciaal voor de gelegenheid Italiaanse kunstenaar Marco Brambilla uitgenodigd een driedimensionale filminstallatie te maken. Deze filminstallatie zal vanavond worden vertoond in de speciaal ervoor ontworpen parkeergarage van designers Herzog & de Meuron. Volgens The New York Times wordt dit het eerste niet te missen feest van de beurs.

Marco Brambilla is geen kleine naam, zijn werk werd eerder dit jaar aangekocht door het Guggenheim museum in New York en het San Francisco Museum of Modern Art. Tevens maakte Brambilla een clip voor het nummer Power van rapper Kanye West.

De video die hij heeft gemaakt voor Ferrari heet RPM en stelt een soort hysterische, hypnotiserende rit voor. Een autocoureur die met een constante snelheid van 320 kilometer per uur over het circuit rijdt, moet zich zo ongeveer voelen. Een stukje RPM is al te zien:

<iframe src=’http://www.nowness.com/media/embedvideo?itemid=1747&issueid=1780′ width=’500px’ height=’315px’ frameborder=’0′></iframe><p><a href=”http://www.nowness.com/day/2011/11/29/1747/art-basel-miami–marco-brambilla”>Art Basel Miami: Marco Brambilla</a> on <a href=”http://www.nowness.com”>Nowness.com</a>.</p>

Reageer op artikel:
Wat doet Ferrari op de Art Basel Miami?
Sluiten