Spring naar de content

Fox-journalist maakt excuses na kritiek aan adres Santorum

Politiek commentator van Fox News Alan Colmes is negatief in het nieuws gekomen nadat hij in een uitzending kritiek had op de wijze waarop de Republikeinse presidentskandidaat Rick Santorum en zijn vrouw in 1996 met de dood van hun pasgeboren kind zouden zijn omgegaan. Volgens Colmes namen de twee hun overleden zoontje, die twee uur na de bevalling stierf, mee naar huis om hem daar aan hun andere kinderen te laten zien en met hem te spelen. De politiek commentator noemde dit als een van de gekke dingen die Santorum had gedaan en die kiezers zou afschrikken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De politiek journalist benadrukte dat hij ‘niet het verlies van een kind belachelijk maakte, maar dat hij het ongebruikelijk vond om een dode baby mee naar huis te nemen om er daar door andere kinderen mee te laten spelen’. Colmes maakte later viat een tweet bekend dat hij via de telefoon zijn excuses heeft gemaakt aan Santorum en zijn vrouw. De presidentskandidaat heeft de excuses geaccepteerd.

Santorum heeft zelf ook wat onhandige uitspraken op zijn CV staan. Zo vergeleek hij homoseksualiteit met ‘mand/kind- en man/hond-relaties’. Dit leidde tot een niet ongeestige online hetze van de homoseksuele journalist Dan Savage tegen Santorum. Ook legde de presidentskandidaat de schuld van de slechte geschiedeniskennis van Amerikaanse middelbare scholieren bij politiek links. Volgens hem willen de linksen door een slechte informatievoorziening linkse waarden aan de Amerikaanse burger opleggen.

<script type=”text/javascript” src=”http://video.foxnews.com/v/embed.js?id=1361362626001&w=470&h=263″></script><noscript>Watch the latest video at <a href=”http://video.foxnews.com”>video.foxnews.com</a></noscript>