Spring naar de content

Buzz-top-3: Van Oranje, Bleker & Van der Sloot

1. BEATRIX VAN ORANJE (Baarn, 1938) – Koningin der Nederlanden. Wekte verbazing door kritiek van de PVV over het dragen van een hoofddoek tijdens een staatsbezoek aan Oman bij bezoek aan een moskee te weerleggen. Beatrix benadrukte dat dit werd gedaan uit respect voor de cultuur. Wilders was echter not pleased en noemde het een ‘trieste wanvertoning.’ Bij Kamervragen van de PVV aan Rutte sprak ook de premier over het tonen van respect voor het gastland. Na afloop van het staatsbezoek, tijdens een persmoment, zou Beatrix naar verluidt zuchtend hebben gereageerd dat de hoofddoek niet als symbool voor de onderdrukking van de vrouw moet worden gezien. De ophef die het dragen van het kledingstuk veroorzaakte, noemde zij onzin. Zoon en  schoondochter vielen haar bij. Het is opvallend dat een koningin haar mening geeft over een politieke discussie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

2. HENK BLEKER (Onstwedde, 1953) – CDA-staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Blijkt een relatie te hebben met een 26-jarige NRC-journaliste, Barbara Rijlaarsdam. Krijgt daar zowel kritische, ironische als bewonderenswaardige reacties over. De relatie leidde tot veel ophef op Twitter. Sommige vinden dat het zijn positie schaadt, anderen tonen bewondering voor Blekers moves. Rijlaarsdam was politiek redacteur bij het NRC, maar is overgeplaatst naar een andere redactie.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

3. JORAN VAN DER SLOOT (Arnhem, 1987) – Verdachte van de moord op Natalee Holloway. Bekende donderdag in de rechtbank in Lima de moord op de 21-jarige Stephanie Flores en betuigde spijt van zijn daden. De strafeis van dertig jaar kan door zijn bekentenis worden verlaagd met één tot vijf jaar. Van der Sloot is nog steeds de belangrijkste verdachte in de verdwijningszaak rondom Natalee Holloway. Wegens gebrek aan bewijs is het nog niet gelukt hem op te pakken en een rechtszaak te starten. Donderdag werd ook bekend gemaakt dat Holloway juridisch officieel is doodverklaard.

Vorige week: 1. Portia Simpson Miller 2. Steve Jobs 3. Mila Markovna Kunis

Onderwerpen