Spring naar de content

Deze week in HP/De Tijd

(kijk voor de onderwerpen onder de cover)

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

* Jouw huis, mijn huis
De buurman gaat het schip in met zijn dure hypotheek. Wij niet. Net als zoveel huizenbezitters wiegen de redacteuren van HP/De Tijd zichzelf in slaap in hun onverkoopbare huis, terwijl hun hurende collega’s met leedvermaak toekijken. Slechts één redacteur ziet in de verte een ijsberg opdoemen: ‘Ik ben het haasje. Nout Wellink, bedankt.’
klik hier

* Wij zijn de Grieken van de wereld
We moeten fors snijden in de hypotheekrenteaftrek en huursubsidies, zegt Dirk Brounen, hoogleraar vastgoedeconomie in Tilburg. Want onze woningmarkt is verlamd door onnodige overheidsbemoeienis. ‘Tachtig procent van de bevolking iets afpakken is moeilijk, maar uiteindelijk gezonder.’
klik hier

* Grote sprong voorwaarts
Nu de SP bovenaan staat in de peilingen is het niet meer genoeg dat Emile Roemer grappiger is dan Job Cohen of socialer dan Geert Wilders. Schuilt in hem een goede premier en kun je met het SP-program regeren: dát zijn nu de vragen.
klik hier

* ‘We zijn raar, en dat is maar goed ook’
Binnenkort verschijnt En dan nog iets, de opvolger van de bestseller Taal is zeg maar echt mijn ding. Gesprek met Paulien Cornelisse over stoplichtmannetjes, ‘lijgers’ en het verdrinken van theezakjes.
klik hier

* De prijs van seks
Iedere week een artikel in zijn geheel op de site. Deze week de column van Esther van Rijswijk. Hoogopgeleide mannen hebben de vrouwen voor het kiezen, laagopgeleide niet.
klik hier