Spring naar de content

Narigheid en ellende

Als we het woord 'bommelding' per abuis foutief lezen, alsof het gaat om een bommelend ding, dan kan dat maar één ding betekenen: de laatste keer dat we vernamen van de melding van een échte bom is alweer enige tijd geleden. Maandag op Schiphol bleek het gelukkig ook vals alarm. De consternatie was er niet minder om. Een deel van de luchthaven werd ontruimd, waarna de marechaussee al snel een verdachte in de kraag greep.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

En toen was Whitney zomaar dood. Misschien niet 'zomaar'; er was veel coke, veel drank, weinig rust. Maar voor ons die haar kenden als absolute superster uit de jaren tachtig en negentig, was het toch even schrikken. Whitney Houston. One moment in time, in de armen van haar bodyguard, dancing with somebody. En toen in elkaar geslagen door echtgenoot Bobby Brown, doorgesnoven op het podium, terwijl ze de teksten vergat van de hits die ze al twee decennia zong. Maar het ging weer goed, zeiden de bladen, en soms zag ze er op het podium uit als de mooie, stoere souldiva die ze was. Totdat het eindigde, alleen in het bad op haar hotelkamer.

Veel ellende ook, van een andere orde, in het voetbal. De Amsterdamse rechtbank bepaalde dat de voorgenomen benoemingen van Louis van Gaal en Martin Sturkenboom bij Ajax niet rechtsgeldig zijn, en daardoor begon het hele circus opnieuw. De interim-directeuren stappen op. De hele raad van bestuur ook. Zelfs het hoofd van de medische staf. Bij de westerburen was er ook gedoe; daar nam de bondscoach ontslag. Fabio Capello wil Engeland niet meer trainen, omdat hij gepasseerd werd door de Engelse voetbalbond in een belangrijk besluit. Hij is nu in onderhandeling met Anzji Machatsjkala. Nee, wij ook niet.

Voor KPN-klanten was het ook al geen goede week. Het netwerk van het bedrijf werd gehackt, de gegevens van een paar honderd klanten kwamen op de digitale straat te liggen. KNP haalde uit voorzorg alle webmail uit de lucht, wat betekende dat mensen met een KNP-, HetNet- of Planet-e-mailadres twee hele dagen niets konden verzenden of ontvangen. Deze onmenselijke verstoring blijkt voor veel KPN-klanten reden een schadevergoeding te eisen. Een schadevergoeding. Die mensen gun je toch een acute verbreding van hun wereld. Google Homs eens. Of ga buiten wandelen. Of luister naar The Best of Whitney Houston.