Spring naar de content

‘De borrel is heilig’

Erwin de Jong (37)

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Webdesigner bij WIND Internet

“Twee jaar geleden heb ik deze baan aangenomen. Ik heb twee jonge kinderen met wie ik veel tijd wil doorbrengen. Mijn vrouw en ik werken allebei 36 uur per week, en kinderopvang is behoorlijk prijzig. Bij mijn huidige werkgever mag ik drie dagen vanuit huis werken en kom ik twee dagen naar kantoor. Dat is een ideale mix.

“Het enige wat ik thuis nodig heb zijn een snelle internetverbinding en een goede computer. Een kamertje dat voornamelijk als opslagplaats fungeerde, hebben we grotendeels leeggehaald en omgebouwd tot een kantoor. Ik heb dus de rust van een werkkamer, maar kan tegelijkertijd een oogje op de kinderen houden.

“Vooral in het begin was de nieuwe werksituatie moeilijk. Ik deed te veel met mijn kinderen en moest dan vaak ’s avonds werken om alles af te krijgen. Na een paar maanden was ik echt op; toen heb ik me voorgenomen iets meer te focussen op mijn werk.

“Het contact met mijn collega’s mis ik niet. Ik kom nog vaak genoeg op kantoor om een goede band met ze te onderhouden, en we spreken elkaar ook vaak even via Skype of de telefoon. Elke twee weken borrelen we na het werk. Die borrels zijn heilig: niets of niemand komt daar tussen.”

Onderwerpen