Spring naar de content

Twitter Top 8: het boeiende leven van een buurtbrigadier

Ze bestaan nog, de agenten van het klassieke soort. Het hart op de juiste plek en altijd bezig de buurt een stukje beter en schoner te maken. In dit Twittertijdperk kun je daarbij meteen de mensen in de wijk op de hoogte stellen over je werkzaamheden en kun je tijdens het werk op straat ook meteen vragen van wijkbewoners beantwoorden. HP/De Tijd selecteert deze week de beste tweets van buurtbrigadier Raymond Vermeer, verantwoordelijk voor de Eindhovense wijken Geestenberg, Muschberg en Urkhoven. Hij haalde van daag [[popup file=”2012-03/schermafbeelding-2012-03-12-om-1.55.16-pm_1.png” description=”het nieuws ” align=”inline” ]]met zijn tweet over poepluiers.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Edwin van Sas

1. De interactie met Opa Pierre (@opapierre) toont een mooi staaltje van de belangrijke sociale functie van een buurtbrigadier.

2. Maar soms moeten er ook minder leuke berichten worden meegedeeld.

3. Het leven van een buurtregisseur is afwisselend, maar ook erg tijdsintensief!

4. De buurtbrigadier kan worden gezien als een buurtschoolmeester. Een gezonde dosis humor onderscheidt natuurlijk wel de ene buurtbrigadier van de andere.

5. Maar ook de inhoudelijke discussie schuwt hij niet. Naar aanleiding van de tweet dat er jonge kinderen op auto’s waren gaan lopen, ontstond de volgende conversatie met de onvermijdelijke Opa Pierre:

6. Als buurtbrigadier kom je overal over de vloer. Soms blijken die mensen er een andere levensstijl op na te houden dan je gewend bent. Maar: een goede buurtbrigadier houdt altijd respect voor de buurtbewoners!

7. Gelukkig kunnen we de komende tijd nog wel even genieten van HP/De Tijd‘s favoriete twitterende buurtbrigadier:

8. Tot slot nog een één-tweetje met Opa Pierre:

Onderwerpen