Spring naar de content

Ruiten van buiten!

Waarin een eerbiedwaardig merk het hoofd buigt voor het gemene volk.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

E en van de afleveringen van Hoe heurt het eigenlijk van Jort Kelder gaat over de befaamde Burberry-jas. Een oude jas is volgens deze kenner altijd beter dan een nieuwe, en het befaamde ruitje heurt natuurlijk aan de binnenkant. Je ziet pas dat het een vintage jas is als je het ding uittrekt. Bij de opening van de nieuwe flagship store van Burberry in de P.C. Hooftstraat zag de bezoeker meteen wat er mis was: nieuw volk met duiten wil ruiten van buiten! Op fotootje één staat links het model dat bij de chic nog net door de beugel kan. Dat de ontwerpers ervoor leentjebuur hebben gespeeld bij de concurrentie is uiteraard all in the game. Maar let op: de geruite theemuts rechts gaat het ongetwijfeld helemaal maken.

Op de champagneparty van Burberry was Carice van Houten met voorsprong het beroemdste sterretje. Met een handtas van het huis. Eentje zonder ruiten, wat dacht u nou. Zelfs de redelijk ordinaire Judith Osborn, die op haar vrije middag in haar Burberry-trenchcoat kwam buurten, droeg de print aan de binnenkant. En nu houden we erover op. Maar u bent gewaarschuwd.

Foto drie is van Willem Baars van mannenglossy JFK. De zojuist geopende shop is er een voor dames en heren, wat vermoedelijk de reden was dat het management ook wat manvolk had uitgenodigd. Bastiaan van Schaik was er trouwens ook, zonder het redactieteam van Jackie, want die dames zijn allemaal gillend opgestapt. Met Basje samen door één deur is weinigen gegeven, het lukt hem in zijn eentje al nauwelijks.

Het koppeltje op foto vier is Cécile Narinx en Milou van Rossum. Cécile is de hoofdredactrice van Elle en stond vorige week in ‘Zelfportret’ van HP/De Tijd, omdat ze een boek in de toptien heeft. Milou zat net als iedereen in de vorige eeuw bij HP/De Tijd, schreef daarna een decennium over jurken in de Volkskrant en doet nu hetzelfde kunstje voor Peter Vandermeersch van NRC Doktersbode.


Nummer vijf is modetekenaar Piet Paris (met naast hem Anneloes). Vorig jaar had de tekenaar, die in het echt Pieter ‘t Hoen heet, nog een eigen overzichtstentoonstelling in het Hirschgebouw tegenover de Stadsschouwburg, dat toen nog leeg stond. Sinds een paar weken is de schatrijke computerboer Apple in het pandje gevestigd.

Robert-Jan Woltering tot slot is general manager van The Grand, het vlaggenschip onder de Franse hotels in Nederland. Als een Franse president naar Nederland komt, legt hij het hoofd te rusten in de hut van Robert-Jan. De directeur zei desgevraagd dat het Sofitel in New York, beroemd sinds het bezoekje van Dominique Strauss-Kahn, zich drie maanden had verheugd in extreem internetbezoek, evenwel zonder dat er één kamer meer werd geboekt. Na vier maanden was het aantal pageviews weer genormaliseerd.

Overigens was 2007 het topjaar waarnaar alle hoteldirecteuren terugverlangen. Dat was het laatste jaar zonder crises, failliete eurolanden, credit default swaps en andere nare zaken. En mensen droegen hun ruiten nog aan de binnenkant van de jas.