Spring naar de content

De komkommerliefde van Boer Arthur

Het voelde alsof ik per ongeluk een schat aantrof in de achtertuin, toen ik de website van Boer Zoekt Vrouw eens nader onderzocht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Ivo van Woerden

Op de site staan namelijk video’s waarop collega’s, vrienden en familieleden de boeren nader ‘aanprijzen’. Zoals wel vaker met familieleden die een goed woordje willen doen, werkt dat makkelijk averechts. Eerder deze week kon u hier een voorbeeldbrief vinden om zó naar uw favoriete boer(in) te versturen. Twijfelt u nog? Lees dan eerst even mee. Dan bent u in elk geval gewaarschuwd.

Sietske over komkommerboer Arthur terwijl ze een flinke komkommer met een rukje uit het groene gewas trekt om hem aan de camera te tonen: “Dit is Arthur zijn ding, waar hij al zijn energie en tijd in steekt.” En later, weer met een rukje: “Dus dames, de liefde die Arthur aan zijn komkommer geeft, kan hij ook aan jullie geven.”
Het lijkt of Sietske meer over de komkommerliefde van Arthur weet dan goed is voor een mens. Daar kunt u beter ver vandaan blijven. Reageer dus niet op Arthur.

Doede (die in zijn eentje een hele lasagne per dag kan verorberen) blijkt vier zussen te hebben. Dat verklaart gelijk waarom hij zoveel eet: het was vroeger natuurlijk vechten voor iedere kruimel. Doede is volgens de dames eigenwijs en ook niet netjes. Ze verklappen ook dat Doede vroeger zielig werd bevonden juist omdát hij vier zussen had. Hij zegt zelf dat hij de kale plek op zijn hoofd aan hen te danken heeft.
Is uw haar u lief, reageer dan niet op Doede. U krijgt die zussen er namelijk gegarandeerd bij.

Bloemenkweker Aad blijkt de Rita Verdonk onder de bloemenkwekers. “Aad is eerlijk en recht door zee.”
Wil u niet ineens het land uitgezet worden omdat uw papieren niet blijken te kloppen, reageer dan niet op Aad.

Over de identieke tweeling Martin en Jan leren we dat er wel degelijk onderscheid valt te maken tussen de twee, ondanks dat ze als stereotype tweelingen dezelfde kleding dragen. De een is namelijk serieuzer en de ander meer een lolbroek. Wat voor grapjes er worden gemaakt in huize Martin en Jan? “Nou dan zit ik met ze te praten en dan ga ik even naar het toilet en kom terug en dan hebben ze elkaars plek ingenomen en dat heb ik dan niet door.”
Heeft u écht gevoel voor humor? Reageer dan niet op Martin en Jan, u zou anders wegkwijnen van ellende.

Maud is best een leuke frisse meid met een hese stem die een promopraatje voor haar baas boer Hans doet. Volgens Maud is Hans ook al zo grappig: “Hans houdt ervan je nat te spuiten.”
Bent u iets minder naïef dan Maud, reageer dan niet op Hans.

De zus van homoboer Willem vindt het duidelijk jammer dat hij niet op vrouwen valt. Terwijl ze een picknickkleedje uit een rugzak tovert, zegt ze: “Het is gewoon een lekker ding.”
Geen zin om de bizarre concurrentie met de familie van Willem aan te gaan? Reageer dan niet op de homoboer.

Bauktje, de zus van spruitjesboer Johan, zegt terwijl ze reclame-achtig spruitjes staat te wokken: “Als Johan mijn broer niet was, wist ik het wel: hij ziet er goed uit, hij is spontaan, gezellig, een heerlijke jongen om te zien en mee om te gaan.”
Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: van dit soort situaties kunt u het beste zo ver mogelijk wegblijven. Schrijf daarom niet naar Johan.

De zussen van Martin gebruiken graag een bepaald woord: “Martin toont graag een stukje belangstelling naar een ander.” Later: “een stukje opvang”, “een stuk rust”, “een stuk warmte”, “een stuk liefde voor elkaar”, “een stukje gezelligheid” en “een stuk humor”.
Bent u allergisch voor het te pas en te onpas gebruiken van “een stuk(je)”, waardoor u  ineens schuimbekkend een stoel door een ruit kunt gooien? Reageer dan niet op Martin.

Boerin Henrieke (blond met rode appelwangen) kreeg tijdens de kick-off uitzending van Boer Zoekt Vrouw nog een tip van Yvon om, als ze een man wilde ontmoeten, eens naar een feest te gaan. Wat blijkt: haar vriendin en nicht onthullen dat dat een loze tip was omdat ze iedere week wel de bloemetjes buiten zet bij een plaatselijk tentfeest! En dat je het kunt zien als ze in haar element is: “dan lacht ze en beweegt ze”. Henrieke zoekt vooral iemand die zijn leven op wil geven om bij haar op de boerderij te komen wonen, verklapt de vriendin. En hij moet ook nog groot zijn en donker haar hebben.
Heeft u het liefst zeggenschap over uw eigen bestaan? Reageer dan niet op Henrieke. Of doe het wel (gewoon omdat het kan) maar verf dan voor de zekerheid eerst uw haar blond.

En dan Henk, de knappe 25-jarige boer met kuiltjes in de wangen die waarschijnlijk de meeste brieven gaat krijgen van iedereen. Welnu, Henk is opgegeven voor deze zoektocht naar een lief door twee meisjes die hem hadden aangesproken op het Boer Zoekt Vrouw Event. Ja ja, u leest het goed, Henk was dus al eens uit eigen beweging naar een Boer Zoekt Vrouw Event gegaan. En de meisjes hadden tegen hem gezegd: “Heb jij zin om op het Bolletje Beschuitbed met ons een beschuitje te eten?” En boer Henk had daar ‘ja’ op geantwoord.
Daarna was hij op datzelfde Event met beide dames getrouwd in de Elvis Presley Chapel. De dames lieten in het filmpje trots hun rode hartjesringen zien die ze daarbij hadden gekregen. Er zat een lampje in. Dat knipperde.
Er volgden meer onthullingen. Je kon boer Henk namelijk overal voor bellen. Zo waren ze met zijn drieën gaan fietsen door de duinen. En ze hadden daar ook nog liedjes bij gezongen. Oh, de dames hielden maar niet op met het voor boer Henk te verpesten. “Zijn lievelingsboek is de Alchemist van Paulo Coelho.” Het meisje vond hem ook ‘heel Zen’. Ten slotte ruikt Henk best lekker. Hoe? “Niet naar stront.”
Als u al een brief klaar had liggen voor Henk, pak hem er dan nog even bij en schrijf in de ‘p.s.’ dat hij u alleen mag uitkiezen als hij zweert nooit meer met die twee wichtjes om te gaan omdat ze duidelijk verliefd op hem zijn en u geen zin heeft in dat soort concurrentie. Vindt u dat dat niet kan? Schrijf dan niet.

Bekijk alle webvideo’s hier

Hier vast onze favoriet: Sietske, over de komkommer van Arthur en over dat Arthur ook wel eens leuke dingen doet. Zoals naar de speeltuin gaan.
Get Adobe Flash PlayerAls het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.