Spring naar de content

Wientjes sprak Roemer wel degelijk

VNO-NCW voorzitter Bernard Wientjes richtte zaterdag zijn pijlen op SP-voorman Emile Roemer. In een passage zegt hij dat Roemer geen tijd wil vrijmaken voor de werkgeversvoorzitter. Nog niet zolang geleden hadden de twee echter een goed gesprek.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Wie het AD vanmorgen opensloeg moest onvermijdelijk terugdenken aan 2010 toen Wientjes een zelfde boodschap verkondigde maar dan over Geert Wilders en de PVV. “Geert Wilders beschadigt ons land op een geweldige manier,” zei hij destijds enige maanden voor de verkiezingen.

Na Wilders nu Roemer onze ondergang
Het SP-programma is ‘een ramp voor Nederland’ en ‘gru-we-lijk’, aldus Wientjes in het AD. En: ‘catastrofaal’ voor het bedrijfsleven. “Natuurlijk zijn er arme mensen, maar die help je niet door het bedrijfsleven kapot te maken. Ons minimumloon en onze bijstand zijn de hoogste in de wereld. Dat is al ongekende gelijkheid.” Voorwaar, een frontale aanval op de SP.

‘Roemer wil niet in gesprek met mij’
In het papieren AD staat echter nog een passage, Roemer wil tot na de verkiezingen geen tijd vrijmaken voor Wientjes. De SP-leider heeft volgens Wientjes geen tijd voor VNO-NCW.

Geestig, een half jaar geleden nog gingen beide heren in debat over punten die Wientjes vandaag aanstipte in zijn interview. Een gesprek dat nota bene is gepubliceerd op de website van VNO-NCW.