Spring naar de content

‘U bent te dik voor televisie’

Een relletje in Amerika. Presentatrice Jennifer Livingston van de ochtendshow van WKBT (onderdeel van CBS) ontving een mailtje van een kijker: ‘U bent dik en daarom een slecht rolmodel voor de jeugd’. Meneer Livingston, diep verontwaardigd, plaatste hem op Facebook. De mail ging viral, duizenden mensen reageerden verontwaardigd op twitter en facebook en bovenal: het lijdend voorwerp sprak de mailschrijver live op televisie aan op zijn gedrag.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

In de mail van de nog onbekende man stond onder andere: “Overgewicht is een van de slechtste keuzes die een mens kan maken.” De corpulente presentatrice reageerde dinsdag in haar ochtendshow en gebruikte de mail om een volgens haar veel groter probleem aan te kaarten:

“Pestgedrag wordt aangeleerd. Stel: je bent thuis en noemt mij ‘die dikke nieuwslezeres.’ De kans is groot dat jouw kinderen op school ook mensen gaan beoordelen op hun uiterlijk en hen misschien wel gaan uitschelden. We moeten onze kinderen leren om aardig te zijn, niet om kritisch te zijn, en dat lukt alleen door zelf het goede voorbeeld te geven.”