Spring naar de content

Apps: Zo komt u de winter wel door

Sneeuw ruimen, ijs krabben, uren onderweg in de trein en depressief: de winter is weer begonnen. Toch bestaan er tegenwoordig allerhande applicaties voor uw mobiele telefoon of tablet die u helpen om de winter te overleven. Wij bespreken er vier.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Winter Wake-up ****
Misschien heeft u het vrijdag ondervonden. Je loopt naar buiten en dan begint het gedoe: de autoruiten moeten gekrabd, de oprit moet sneeuwvrij gemaakt worden… Een hoop ergernis en vooral: te laat op je werk. Deze app biedt de oplossing. Heeft het gevroren? Dan gaat ‘ie tien minuten eerder af dan de ingestelde tijd, zodat u uw winterse werkzaamheden kunt verrichten. Hetzelfde principe geldt voor als het heeft gesneeuwd. En het werkt.

Voor iOS en Android. Prijs: gratis.

Winter Survival Kit  **
De applicatie heet niet voor niets Winter Survival KitHet bestaat uit een korte handleiding (wat moet ik doen als ik in extreem winterse omstandigheden in mijn auto ben gestrand?) en bevat een rode knop waarmee je, als je vast zit in de sneeuw, in een klap al je vrienden kunt waarschuwen. Ook handig: de applicatie rekent aan de hand van het aantal liters brandstof in je tank uit hoe lang je de autoverwarming nog aan kunt laten staan. Grappig, maar met het winterweer in Nederland heb je er niet zoveel aan.

Voor iOS en Android. Prijs: gratis.

VertragingsApp *****
Enkele Nederlandse uitgeverijen hebben de handen ineen geslagen en de VertragingsApp ontwikkeld. Het werkt als volgt: je zit in de trein, die weer eens vertraagd is. Je verveelt je en hebt zin om iets te gaan lezen. Alleen: je hebt geen boek bij je. Geen probleem. Je start deze applicatie op, geeft aan hoe lang de wachttijd is, de app maakt een selectie van korte verhalen en boekfragmenten die binnen deze tijd gelezen kunnen worden en je kunt gaan lezen. Vervelen in de trein is er vanaf nu niet meer bij. Een must have voor elke telefoon of tablet.

Alleen voor iOS. Prijs: €0,89.

Blue Light Therapy *
Lichttherapie werkt, schreven wij in de vorige editie van ons maandblad. Tegenwoordig is er bij elk warenhuis wel een blue light te koop, die ons geneest van onze winterdepressie. Of het licht van deze app ook helpt? Nee. Daar moet je echt speciale lampen voor hebben. Maar niet geschoten is altijd mis, en de kleur en de golfbewegingen zorgen in ieder geval voor een rustgevend gevoel als je opgefokt in de file staat.

Alleen voor iOS. Er zijn wel andere lichttherapie-applicaties voor Android te downloaden. Prijs: gratis.