Spring naar de content

Homo-hond van dood gered via Facebook-actie

Een hond is je beste vriend. Die kies je dus niet zomaar uit, maar je pakt de mooiste, liefste, zachtste, vrolijkste en meest ondeugende uit, al naar gelang je behoeften. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Edwin van Sas

In de puriteins Amerika was recentelijk duidelijk sprake van een mismatch. Daar was een baasje niet blij toen zijn aangeschafte buldog, testosteronhond bij uitstek, een gaydog bleek te zijn.

Nadat hij zijn reu over een andere rekel gebogen had aangetroffen werd de de buldog linea recta naar een zogenaamde ‘kill shelter’ gebracht, waar het een vroegtijdige dood tegemoet ging.

Ware het niet dat de ‘Jackson Madison Rabies Control Stalker’, zoals ze zichzelf op Facebook noemt, in actie kwam. Deze 39-jarige moeder van vier kinderen fotografeerde het arme beest en tagte allerlei hondenliefhebbers.

Met succes, de werknemer van het Jackson Shelter waar de hond zijn dead penalty tegemoet zag, kreeg een stormvloed aan telefoontjes en het beest was binnen 19 uur nadat het bericht op Facebook al opgehaald ter adoptie. Eind goed, al goed, zullen we maar zeggen.

———
Volg HP/De Tijd ook op Twitter en Facebook of schrijf u in voor onze nieuwsbrief!