Spring naar de content

Tim van der Meer

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 25-jarige Tim van der Meer uit Utrecht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Tim van der Meer (1987) studeerde in 2010 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, afdeling Fine Art. Op dit moment werkt ze mee aan ‘Kijk, daar gaat het brein’, een kunstproject dat het verhaal van mensen met het syndroom van Korsakov vertelt.

Over haar werk
“De relatie tussen mens en natuur, de onthechting en vervreemding van onze oorsprong, zijn de basis voor mijn onderzoek en werk. Door het gebruik van verschillende media (time-based video, performance en ruimtelijke installaties) wil ik de kijker transporteren naar een wereld van meer primaire behoeften en emoties. Ik probeer een balans te vinden tussen een hedendaags leven en een meer oorspronkelijke manier van denken en de wereld benaderen, geïnspireerd door mijn eigen leven en andere culturen en werelden.”

Meer werk van Tim vindt u hier.

Body of a Home, 2012
Practice of the Wild, 2012
Idiopida, 2012
The Guardians, 2012
Dissolve, 2012
Skogsrå, 2012
Mother, 2011
And so castles made of sand will fall in the sea, eventually, 2011
Neverending, 2010
Anima, 2010

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je ook tien kunstwerken die je in deze online expositieruimte wilt tonen? Neem contact met ons op.
——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
 
Volg HP/ De Tijd op Facebook

Onderwerpen