Spring naar de content

Help: een nieuwe George Bush in de politieke arena!

Een verontrustend bericht van de andere kant van de Atlantische Oceaan: George Bush zet koers richting het presidentschap van de Verenigde Staten. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Pieter Yspeert

George Prescott Bush (36) is de naam. De Spaanstalige advocaat uit Houston, Texas wil land commisioner worden in zijn Texas. Geen kleine functie, het wordt gezien als een opmaat richting een succesvolle carrière in de politiek.

De nieuwe Bush maakt een aardige kans om zijn race te winnen. Hij is zeer populair onder de voornamelijk Spaanstalige bevolking, liefst vijfendertig procent van de Texanen is Hispanic, een duidelijk voordeel dus voor Bush.

Familietrekje
Zijn politieke betrokkenheid heeft de jongste George niet van een vreemde. Na opa George Herbert Walker Bush (president van 1989-93) en oom George Walker (2001-09) is hij de derde George Bush die zijn opwachting in de politiek maakt. Ook de vader van George P, Jeb Bush is politiek niet onverdienstelijk actief: hij was senator van Florida tussen 1999 en 2007. Er gaan geruchten dat Jeb Bush in 2016 een gooi doet naar de Republikeinse presidentsnominatie.

Of het land al klaar is voor een nieuwe Bush aan de macht is de vraag. De laatste machtige Bush treedt na zijn aftreden als president in 2009 slechts zelden in het openbaar op. De 43e president van het land kan zomaar de geschiedenisboeken ingaan als begenadigd kunstschilder, maar dat is niet bepaald hoe je herinnerd zou willen worden na een presidentschap van acht jaar. Veel Amerikanen zijn de lange oorlogen waar Bush het land in heeft geleid/gelokt nog niet vergeten. George Prescott heeft in plaats van een voorsprong, misschien juist wel een achterstand in populariteit door zijn naamsbekendheid.


Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen

Volg HP/ De Tijd en Pieter Yspeert op Twitter

Volg HP/ De Tijd op Facebook