Spring naar de content

Boekenbal 2013: de foto’s

Het 78ste Boekenbal was dit jaar voor het eerst op een vrijdag, zodat het boekenvak de dag erna niet in de tijd van de baas met een kater rondloopt. Eregasten waren Boekenweekgeschenkauteur Kees van Kooten en Boekenweekessayauteur Nelleke Noordervliet, in de gebruikelijke setting van het schrijvende gajes en het journalistieke schorriemorrie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Edwin van Sas
De oude en de nieuwe gastheer op het Boekenbal. Links voormalig CPNB-directeur Henk Kraima, rechts zijn adellijke opvolger Eppo van Nispen.
Wijnboer Ilja Gort doet nog één keer voor hoe je moet slurpen. Gemakshalve met zijn eigen boerinnetje Caroline, anders krijg je maar gepraat.
Gezien? Nu u.
Bastiaan Geleijnse (met brilmontuur van 800 euro, weten we sinds de laatste aflevering van Volkskrant Magazine) checkt de manchetknopen (prijs op aanvraag) van zijn Fokke & Sukke-collega Jean Marc van Tol.
Gezien? Nu u.
Actrice en novelettière Anna Drijver(r) in de wacht voor het RTL-momentje.
Gezien? Nu u.
Gastenboek. Links de tobberige Brabo Kluun © (‘Welja, doe d’r nog maar eentje dan’), rechts levensgenieter Ilja Gort (‘Hartelijk Santé, Ilja Smakkerd Caroline’).
Middenstander Heleen van Royen zelf, die binnenkort haar eigen chicklit-outlet opent in de Amsterdamse Warmoesstraat.
Schrijver-bioloog Midas Dekkers in zijn natuurlijke habitat, de bar. Die helaas gesloten was.
Joe Jackson doet een Mysterie Guest-optreden. De muzikant was meegekomen in het gevolg van Xander Uitgevers, die de Nederlandse vertaling van Jacksons autobiografie uitbrengt.
Spreekstalmeester Erik van Muiswinkel (met het privé-strikje van Mai Spijkers). Erik heeft vele stemmetjes in portfolio, waaronder deze avond de nasale kraakstem van wijlen Gerrit Komrij.
Heleen van Royen geeft haar kamernummer door aan de op één na rijkste man van de avond, Joe Jackson. Mai Spijkers was een gevalletje hors concours.
Gezien? Nu u.
Er waren volop kroketten op het Bal, en de frituurlucht rond het Leidseplein had onder meer Johannes van Dam gelokt. Philip Freriks kwam gewoon voor de drank en de meiden.
Dit was het 78ste Boekenbal, en Jaap Fischer, die tegenwoordig Joop Visser heet, heeft ze allemaal meegemaakt. Links het vissersvrouwtje  Jessica van Noord.