Spring naar de content

Sonja Barend: “Eva Jinek is niet mijn opvolger”

Talkshowkoningin Sonja Barend over de mogelijke nieuwe talkshow van Eva Jinek op de zaterdagavond: “Als Eva Jinek een talkshow kan maken op de zondagochtend, waarom zou ze dat dan niet op de zaterdagavond kunnen? Van mij mag ze.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Nee, Sonja Barend zit niet te springen om ons telefoontje. “Ik krijg dikwijls telefoontjes van journalisten die mij vragen om mijn mening. Vanmorgen nog: wat ik ervan vind dat Paul de Leeuw van de zaterdagavond verdwijnt. En nou u weer: of ik Eva Jinek zie als mijn ‘opvolger.’ Wat een onzinnige vraag! Ik héb geen opvolger. Iedereen doet het televisiewerk op zijn of haar manier. En nee, ik ga ook niet mijn mening geven over Eva Jinek. Daar hou ik niet van.”

Niet benaderd
Maar de inmiddels 73-jarige Barend is sympathiek: ze hangt niet op. Het gerucht dat ze is benaderd om Jinek van advies te voorzien voor een mogelijke nieuwe talkshow veegt ze direct van tafel. “Dat is niet aan de orde. Ik ben niet benaderd door Jinek of wie dan ook. En ik solliciteer daar ook niet naar: als ze me vragen wil ik er best eens over nadenken, ik heb in het verleden ook wel eens mensen begeleid, maar net zo lief wel als niet.”

De immer roodharige Vara-mastodont geeft toe nog nooit naar de talkshow ‘Eva Jinek op zondag’ te hebben gekeken. “Simpelweg omdat ik op zondagochtend geen zin heb om televisie te kijken. Natuurlijk heb ik hier en daar wel eens wat van Eva Jinek op televisie voorbij zien komen. Dat wat ik heb gezien was behoorlijk goed, en daar laat ik het bij. Ik heb geen zin om er verder over uit te weiden.”

“Paul de Leeuw had veel eerder naar mij moeten luisteren”
En Paul de Leeuw? Anderhalf jaar nadat Barend in DWDD opperde dat De Leeuw maar eens een poosje van het scherm moest verdwijnen gaan nam hij haar advies ter harte. “Paul de Leeuw had gewoon veel eerder naar mij moeten luisteren. En zoals ik al zei: ik geef niet graag mijn mening over een collega, maar soms floept iets wat mij op het hart ligt er spontaan uit. Dat is toen toen ook gebeurd, maar daar heb ik geen spijt van. Ik heb Paul kort na de uitzending gebeld en geschreven (hij was boos, red.) en we hebben het weer bijgelegd. Hij gaf me zelfs gelijk.”

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
 
Volg HP/ De Tijd op Facebook