Spring naar de content

Nieuwe verslaving: de tv-serie Charlie

Charlie is een nieuwe serie van de AVRO, een remake van de Amerikaanse serie Jackie. Charlie is een verpleegster in een grootstedelijk ziekenhuis, die er twee levens op nahoudt. Het brave gezinsleven, én het leven van een aan medicijnen verslaafde verpleegster.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Olga Kortz

Ik heb Jackie nooit gekeken. Uit zelfbescherming. Zodra ik aan een serie begin, stapelen de problemen zich op. En zou ik op een bepaald punt moeten toegeven dat ik twee levens leid. Dat van een vrolijke 27-jarige grootstedelijke jonge vrouw. En dat van een zombie die enkel met de gordijnen dicht onafgebroken naar series kijkt.

Tegenvallers

Nederlandse series geef ik meestal een aflevering een kans. Ik gok dat ik het niks vind, en dat er geen reden is tot zorg. De afgelopen jaren heeft alleen Penoza me gegrepen. Dat was te overzien. De rest van wat er voorbij gekomen is op tv heb ik tijdens de eerste aflevering uitgezet. Ik wist dat ik met het kijken van Jackie me in de gevarenzone zou begeven. Halina Reijn is een meesterlijk actrice. Ik hoopte dat het script zou tegenvallen.

Na het zien van de eerste aflevering viel weinig me tegen. Ik moest weer even wennen aan het hese stemmetje van Katja Schuurman, want Katja hadden we een tijdje niet gezien, maar eigenlijk is dat hese stemmetje perfect voor de rol van arts die ze vertolkt. En dan hebben we Benja Bruijning, die een beetje studentikoze, jonge arts speelt. Met overtuiging.

Na de eerste aflevering voelde ik een verslaving opkomen. Alleen de mollige co-assistent wekte irritatie op, maar volgens mij was dat de bedoeling. Na de tweede aflevering was ik minder enthousiast. De mollige co-assistent wekte nog meer irritatie op en mijn twee favoriete acteurs, Halina en Benja, vielen ook een beetje tegen. Of misschien waren het de teksten die ze moesten zeggen, die tegenvielen. Ik was hoe dan ook opgelucht. Ik was niet vatbaar genoeg.

Verleiding
Toch kon ik het niet laten gisteren de derde aflevering te kijken. Ik kan de mollige actrice inmiddels niet meer zien of luchten, maar ik geloof dat ik toch gegrepen ben. Na het zien van Penoza overwoog ik de georganiseerde misdaad in te gaan. Noem me puberaal, maar  ik identificeer me nu eenmaal graag met een personage. Na drie afleveringen Charlie overweeg ik de ritalin van mijn ex-vriendje op te snuiven. Een dubbelleven te gaan leiden. Of in minder avontuurlijke buien: de verpleging in te gaan.

Dat kan maar een ding betekenen: ik zit gebeiteld.

De AVRO-serie Charlie wordt iedere maandag uitgezonden op Nederland 3 om 21.25 uur. Hieronder de eerste aflevering.