Spring naar de content

Farshad Bashir (SP) mocht maar vijf seconden naar de Nachtwacht kijken

Ook dit Tweekend maakten onze dames en heren volksvertegenwoordigers uit Den Haag van alles mee. Gelukkig is er Twitter om ons op de hoogte te houden van de beslommeringen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pieter Yspeert

HP/De Tijd maakt wekelijks een selectie van de weekendse uitspattingen van onze politici. Want zoals u ook vorige tweek al kon zien, het zijn ook maar gewone mensen als u en ik. Wat hield ‘de politiek’ dit weekend bezig?

Paul Ulenbelt
Een regelmatige gast in dit overzicht is SP’er Paul Ulenbelt. De socialist blikt nog even terug op het schandaal van de voedselfraude van de afgelopen maanden. Paardenbiefstuk? Vaste prik in huize Ulenbelt, totdat de paardenslager vertrok uit zijn stad. Het vlees is geen gif volgens de Leidenaar, die de smaak het edele dier klaarblijkelijk wel kan waarderen.

Alexander Pechtold
D66-leider Alexander Pechtold bracht het weekend door op Nederlands grootste waddeneiland, Texel. Ditmaal niet om hout te hakken, de open haard kan naar het lijkt nu eindelijk met zomervakantie. Samen met Maarten van Rossem en de weduwe van Jan, Karina Wolkers, bezocht hij het oude atelier van de beroemdste bewoner van het eiland. Ongetwijfeld een stuk inspirerender dan het verplichte nummertje van het weekend, een politiek café van D66-Texel…

Ronald Plasterk
Het kan u ontgaan zijn (zo groot was de PR-machine immers niet…), het Rijks is weer open. Het Amsterdamse museum was tien jaren gesloten wegens grondige verbouwing en herinrichting van de zalen. Onze minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk was van de partij bij de officiële ceremonie.

Farshad Bashir
Ook SP’er Farshad Bashir was aanwezig in Amsterdam om eindelijk de Nachtwacht weer eens in het echt te zien. Rembrandt’s meesterwerk was echter zó populair dat het onfortuinlijke Kamerlid niet langer dan vijf seconden mocht kijken. Dan is een virtuele tour toch handiger de volgende keer, dan stuurt niemand je weg.

Peter Kwint
Debutant in het tweekend-overzicht is SP-voorlichter Peter Kwint. Naast de politiek houdt Kwint zich voornamelijk bezig met sport, waar hij fanatiek over twittert. Na een operatie had de Amsterdamse Feyenoordsupporter de tijd de sport naar keuze uit te zoeken op deze supersportzondag. Na zijn geliefde Feyenoord stond eredivisietopper PSV-Ajax op het program, maar tegelijkertijd werd in Zuid-Limburg ook gekoerst in de Amstel Gold Race. Gelukkig voor Kwint “had hij dit weekend de partijlaptop” waardoor hij niet hoefde te kiezen tussen zijn liefdes voetbal en fiets.


Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen

Volg HP/ De Tijd en Pieter Yspeert op Twitter

Volg HP/ De Tijd op Facebook