Spring naar de content

Amerikaanse critici kraken film 'seksobject' Yolanthe

Terwijl wij ons druk maken over triviale zaken als koningsliederen en voetbalwedstrijden, heeft actrice Yolanthe Sneijder Cabau wel andere dingen aan haar hoofd. Ze heeft een film te promoten. Via de sociale media kunnen we elke stap van de voetbalvrouw volgen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

De actrice vloog naar Los Angeles - door haar steevast aangeduid als Lalaland - voor de première van film Pain & Gain, waar ze een rolletje in speelt. Yolanthe had een kneiter van een jetlag (maar klaagde niet).

Ze poseerde met Michael Bay, de regisseur van de in de VS unaniem afgekraakte film, en noteerde daarbij: '#MichaelBay @therock @mark_wahlberg #wonderful #premiere #Great job guys!! #love #Pain&gain #Hollywood #afterparty #Yolanthe #YC x' (vrij vertaald: 'Ken je me nog, Mark Wahlberg? Ik ben het. Yolanthe. Yolanthe Cabau. Afgekort is dat YC. Hoop je te zien op de afterparty! Kusje!').

Ze ging zelf ook nog even op de foto in het filmtheater. Volgens de recensent van Variety is Yolanthe's karakter in de film, zoals bijna alle vrouwen in de machofilm, expendable (ontbeerlijk). "Women, unsurprisingly, are mostly expendable here, reduced to sex objects and convenient surfaces for snorting coke." Volgens het handzame-oppervlak-om-coke-vanaf-te-snuiven zelf is Pain & Gain een 'great movie'. Hij draait vanaf 5 september in de Nederlandse bioscopen.

Voordat de actrice terugvliegt naar Istanbul tweet ze nog snel een foto waarop ze voor een sportwagen poseert. Voor de zekerheid zet ze vier keer haar eigen naam en initialen in het bericht. Je weet maar nooit waar het goed voor is.