Spring naar de content

Nederland is Heleen van Royen-moe

Een oh la la-foto op de cover van Volkskrant Magazine. Een eigen boekwinkel waar ze een week lang dagelijks persoonlijk haar nieuwste werkje aan de man brengt. Een fluks ontkende relatie met een 22 jaar jongere drummer. Heleen van Royen trok alles (en meer) uit de kast om haar nieuwe roman De hartsvriendin te verkopen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Jammer de bammer. Nederland is Heleen van Royen-moe. Haar nieuwe boek, volgens menig deskundige de best in de markt gezette roman aller tijden, komt op nummer 8 binnen in de nieuwe Bestseller 60. Da’s een plaatsje hoger dan een andere nieuwkomer (De Wertheims van de 85-jarige schrijfster Silvia Tennenbaum, dat het zonder noemenswaardige media-aandacht mocht doen), maar láger dan bijvoorbeeld De bakkersdochter van Sarah McCoy, een boek dat al 32 weken meedraait in de bestsellerlijst.

Ook Santa Montefiore, David Baldacci, Lars Kepler, Jutta Chorus, Jussi Adler-Olsen en John Willams (1922-1994) wisten vorige week meer boeken te verkopen dan Heleen van Royen.

Dan kun je nog zo goed juichende persberichtjes laten doorplaatsen door naïeve Volkskrant-redacteuren, deze debuutweek valt bar tegen voor de schrijfster die een eerste druk van 85.000 exemplaren liet aanrukken.