Spring naar de content

Bloedverwanten: Jan en Jeroen Siebelink

"Toe maar, Jeroentje!" riep schrijver Jan Siebelink (nu 75) als hij bij de voetbalwedstrijden van zijn zoon stond te kijken. Hij gaf niet veel om het spel, maar bracht zijn zoon trouw naar de club. Jeroen (nu 44) schrijft erover in de inleiding van zijn boek Voetbalgenen - vaders en zonen van Oranje: "In gedachten verzonken dwaalde hij weg van het veld waarop ik speelde, wandelde door het sportcomplex, observeerde verwonderd de mensen langs de lijn."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Ivo van Woerden

Het boek is net uit en werd lovend besproken in Trouw en Het Parool. "Mooi stuk," zegt Jan tegen Jeroen over de recensie in laatstgenoemde krant.

We zitten in de bibliotheek van het statige Ambassade Hotel aan de Amsterdamse Herengracht. Hier gaf Jan zes jaar geleden ook al een interview aan HP/De Tijd. Het staat nog scherp op zijn netvlies. Wie het interview leidde (Hans Hoenjet), wie er nog meer bij waren (Désanne van Brederode en Nicolaas Matsier), waar het over ging (de verklaring van het overrompelende succes van Knielen op een bed violen, in zijn geval, en het a-modieuze decor dat desondanks de huidige tijdgeest ademt). "Ik kom hier graag, het leek me wel een geschikte locatie."

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap