Spring naar de content

Gert-Jan Segers (CristenUnie) verplicht afwezig bij Tweede Kamerdebatten

Het is hard werken in politiek Den Haag. Ondanks dat er maar drie ‘verplichte dagen’ zijn in Den Haag wordt het overgrote deel van de ‘vrije’ tijd ook besteed aan werk(-gerelateerde) zaken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Pieter Yspeert

Met name voor kleine partijen geldt dat zij met een kleine bezetting toch overal een mening over moeten hebben. Waar 41 VVD’ers (plus assistenten) dossiers verslinden, moet door de Partij voor de Dieren dat met z’n tweeën doen.

Keuzes maken
Dat kan natuurlijk niet, en dus moeten politici keuzes maken. Gert-Jan Segers van de ChristenUnie – goed voor vijf zetels – geeft een aardig inkijkje in de zijne. Zijn lijst van portefeuilles is tamelijk indrukwekkend: wie heeft er verstand van veiligheid & justitie, defensie, binnenlandse zaken, media, Europa én koninkrijksrelaties? Met een paar goede en toegewijde fractiemedewerkers kom je er in dat geval niet.

Het is alleraardigst te lezen dat Segers zelf ook snapt dat het niet mogelijk is om op alle fronten een verschil te maken. Daarvoor is zijn fractie te klein (hoewel de ChristenUnie de afgelopen jaren bij vele grote dossiers een prominente rol heeft gespeeld) en de mankracht te beperkt.

De oplossing van Gert-Jan Segers: “vooral werk maken van de strijd tegen mensenhandel en gedwongen prostitutie en van de inzet voor ruimte voor geloof in het publieke domein. Als ik de stem van de kiezer serieus neem, ben ik verplicht om debatten te laten lopen. Om op die andere punten het verschil te kunnen maken.”

Lees het complete relaas over de eerste negen maanden van Gert-Jan Segers in de Tweede Kamer hier.

Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen
Volg HP/ De Tijd en Pieter Yspeert op Twitter
Volg HP/ De Tijd op Facebook