Spring naar de content

Tips: bespaar op uw vakantie door slim te plannen via internet

De vakantie staat weer voor de deur. Omdat het weer in Nederland niet om over naar huis te schrijven is, reizen we over een paar weken massaal af naar zonniger oorden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Menno van Bohemen

En hoe kun je je reis nou beter voorbereiden, dan door eerst los te gaan op het internet. Anno nu zijn er enorm veel websites en initiatieven die je helpen bij het maken van een keuze voor dat ene pittoreske appartementje of dat sfeervolle restaurantje – tegen de juiste prijs. Een selectie:

Slapen
Overnachten in een hotel is zóóó 2012. Tegenwoordig huur je gewoon een appartement. Duur? Nee hoor. Op Airbnb.com boek je al voor €50 per nacht een appartementje in hartje Parijs. Of wat dacht je van een kek appartement met uitzicht op zee?
Bovendien kun je ook je eigen huis verhuren via Airbnb. Kun je direct je vakantie weer terugverdienen.

Ben je iets avontuurlijker ingesteld, dan kun je gratis een slaapplek vinden bij een local via couchsurfing. Verwacht geen compleet opgemaakt bed; soms moet je het doen met een matje op de vloer. Het is wel dé manier om in contact te komen met de lokale bevolking in een vreemde stad. Een andere optie, die wel wat meer planning vraagt is huizen ruilen. De eigenaar van het huis dat u tijdelijk bewoont komt dan vakantie vieren in uw huis – uiteraard gebeurt dit met gesloten beurzen.

Eten
De restaurants en eettentjes aan een drukke boulevard of in toeristische gebieden zijn vaak niet het beste wat een stad te bieden heeft. De restaurants waar je het lekkerst kunt eten liggen vaak net even buiten de route. Gelukkig kun je op Tripadvisor zoeken naar de beste restaurants in elke prijsklasse. Bovendien worden de zoekresultaten gesorteerd op ratings van eerdere bezoekers. Lekker transparant!

Hoewel een stad als Parijs ruim 8000 restaurants heeft, kun je er ook voor kiezen om bij iemand thuis te gaan eten. Op Cookening kun je een plekje aan de eettafel van een local boeken. Een unieke mogelijkheid om de mensen én gerechten uit een streek te leren kennen, zonder dat het in de papieren loopt.

Doen
De highlights van de belangrijke toeristische bestemmingen kennen we allemaal wel. De pareltjes van bezienswaardigheden zijn lastiger te vinden. Maar wie kent z’n eigen stad nou beter dan, jawel daar is ‘ie weer: de local? Op Guidedbyalocal.com kun je hun hulp inschakelen. Naast leuker vaak ook net weer een stuk goedkoper omdat er geen toeristentarieven worden gerekend.
Travel global, ask a local. Dat is het motto van dit platform dat reizigers van de gehele wereld in contact brengt met elkaar.