Spring naar de content

De calvinistische kunst van Lotte Pet

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 24-jarige Lotte Pet uit Den Haag.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Lotte Pet (Waalre, 1989) studeerde in 2012 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Op dit moment studeert ze Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Leiden. Tevens is ze medeoprichter van het Haagse kunstenaarscollectief The Holls Art Collectivehet negenkoppige collectief waar ook onze eerdere exposant Saskia Burggraaf deel van uit maakt.

Over haar werk
“Aan de hand van taal, symbolen en universele tekens behandel ik onderwerpen als semiotiek en contextuele betekenis. In schilderijen, die soms als sculptuur gepresenteerd worden, wordt dit op sobere wijze vormgegeven. Het kunstwerk zelf, de locatie, de toeschouwer en het kunstenaarschap spelen daarin allemaal een essentiële rol.”

Meer werk van Lotte Pet vindt u hier.

I love you baby, 2012

 

Fake it till you make it, 2013
Curriculum Mortis, 2013
Written in the stars, 2013
Impress, 2012
Influence No.1, 2011
Influence No.4, 2011
Word, 2012
The importance of context in public space 3a, 2012
The importance of context in public space 3b, 2012

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
  
Volg HP/ De Tijd op Facebook