Spring naar de content

Een date met Kim Jong-un? 1 miljoen dollar, alstublieft

Het is ongelooflijk! Een buitenkansje! De Geliefde Leider van Noord-Korea nodigt de buitenlandse pers namelijk uit om samen met hem een feestje te komen vieren. Wel moeten de persmuskieten een envelopje met één miljoen dollar meebrengen. Als cadeautje aan de leider. That’s all.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Kim Jong-un heeft volgens de Zuid-Koreaanse krant Chosun Ilbo duizenden uitnodigingen verstuurd aan buitenlandse media (denk aan omroepbedrijven als de BBC en CNN, op de redactie van HP/De Tijd is tot op heden nog geen vrolijk, rood kaartje in de bus gevallen) met de vraag of ze V-Day mee willen komen vieren. V-Day vraagt u zich af? Ja, V-day, in het noorden ook wel Overwinningsdag genoemd. Het is 27 juli aanstaande namelijk exact zestig jaar geleden dat de Koreaanse oorlog werd beëindigd. En dat moet gevierd.

Duizenden buitenlandse hoogwaardigheidsbekleder en journalisten worden een dezer dagen verrast met een uitnodiging. Natuurlijk is een felicitatie aan en een praatje met de leider van de feestende natie ook mogelijk, want de leider wil graag vertellen hoe blij hij is op deze heuglijke dag. Wel moet er dan, volgens bronnen rond de regering, één miljoen dollar (ruim €750.000,-) worden betaald voor dit unieke gesprek, zo weet de Zuid-Koreaanse krant te melden.

En of er ook echt een date in zit met de 29 of 30-jarig Kim Jong-un? Naar verluidt is hij getrouwd in 2009 – een huwelijk dat zijn vader in alle haast voor hem regelde – en zou hij ook een kind hebben. Maar echt zeker weten doet men dat niet. En of het nou verstandig is daar in een date/interview naar te vragen is ook de vraag.