Spring naar de content

Marijn Ottenhof wil de waarheid vertellen

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 28-jarige Marijn Ottenhof uit Den Haag.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Marijn Ottenhof (Leiderdorp, 1985) studeert Beeldende Kunst aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Volgend jaar hoopt zij af te studeren. Ottenhof richt zich in haar werk op het maken van foto’s, video’s en ruimtelijke installaties.

Over haar werk:
“Ik onderzoek in mijn werk het begrip controle. Waar houden wij mensen ons aan vast in ons leven, hoe zoeken we naar waarheid, en hoe worden we voor de gek gehouden door de wereld om ons heen? Wat mij fascineert zijn de beeldstrategieën van reclames, religie in allerlei vormen, de hang naar een geromantiseerd beeld dat ons door media wordt voorgespiegeld. Dit verbeeld ik in fotografie of video en ruimtelijke installaties. Soms levert dat een duister toekomstbeeld op, soms een serene afspiegeling van iets dat voor realiteit door zou kunnen gaan.”

Meer werk van Marijn Ottenhof vindt u hier.

Video: Available Features Shown, 2013.

Cube Sky,
Cube Sky
Declare
Declare
Lucid
Lucid
Nomansland
Nomansland
Nomansland (detail)
Nomansland (detail)
Signifier
Signifier
Signifier 2
Signifier 2
Well
Well
Well (detail)
Well (detail)

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
  Volg HP/ De Tijd op Facebook