Spring naar de content

DBSSW: de zes mooiste liedjes van het afgelopen seizoen

Michael Prins mag zich dit jaar De Beste Singer-Songwriter Van Nederland noemen. Reden voor ons om terug te blikken op het afgelopen seizoen. Met welk lied maakten de zes kandidaten de meeste indruk? Een overzicht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Ja, er is heel wat gehuild in het tweede seizoen van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland. “Oprechte tranen“, zei jurylid Sanne Hans vorige maand op deze plek. Cabaretier Hans Teeuwen is daar minder zeker van, zei hij zondagavond in Zomergasten. “Je ziet mensen wel eens vechten tegen de tranen. Maar Giel Beelen en Eric Corton (de twee andere juryleden, red.) vechten vóór de tranen.”

Ook onderstaand nummer van Jasper Mook bleek een tranentrekker:

6. Jasper Mook: Ready or not

5. Judy Blank: Little Boy
Judy Blank wist de jury en het publiek in vervoering te brengen met Little Boy, een lied over een jongen en zijn moeder die vreemdgaat:

4. Démira Jansen: Class Bourgeoisie
Op iTunes is dit het meest gedownloade nummer van de pas zestienjarige (!) Démira Jansen uit ‘s-Heerenberg. En dat begrijpen wij.

3. Lucas Hamming: Green Eyed Man
Menig bakvis wordt lichtelijk nerveus als deze jongen op de televisie verschijnt. Lucas Hamming. Green Eyed Man vertelt over de sores van een depressieve man, en is tevens de titel van zijn allereerste EP.

2. Michael Prins: Close to you
Als je übermacho Eric Corton tot tranen toe weet te ontroeren met een liedje, dan doe je waarschijnlijk iets goed. Als je vervolgens met datzelfde liedje de finale van De Beste Singer-Songwriter van Nederland wint, weet je zeker dat je iets goed doet. Michael Prins, onthoud die naam.

1. Maaike Ouboter: Dat ik je mis
Kreeg als enige kandidaat een gouden plaat voor haar debuutsingle. Ontroerde weken later nogmaals met haar ode aan Maarten van Roozendaal, maar Dat ik je mis bleef in ons achterhoofd spoken als onbetwiste favoriet van deze zangeres. Een nieuwe evergreen was geboren. En hoewel Ouboter het gisteren in de finale af moest leggen tegen Michael Prins, is zij voor velen de eigenlijke winnares van dit programma. U ziet hieronder waarom.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
  
Volg HP/ De Tijd op Facebook