Spring naar de content
bron: anp

Pieter Omtzigt: ‘We zijn veel te naïef’

Eerst van de kieslijst gekieperd, is hij voor velen inmiddels de CDA-hoop in bange dagen: Pieter Omtzigt. De vechtersbaas zet zich in de Tweede Kamer onder meer in voor bedreigde christenen in het Midden-Oosten. ‘Ik kan het woord Arabische Lente niet meer horen.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Stan de Jong

De mensen zeggen: Pieter is veranderd. Ze beweren: Pieter voelt zich een stuk lekkerder in de oppositie. Want zijn karakter zou maken dat de oppositierol hem als een bokshandschoen past.

Maar Pieter Omtzigt vindt dat er niet zo veel is veranderd. Ook toen het CDA regeerde, lag hij soms dwars. Zo maakt Omtzigt zich al jaren druk om het feit dat de Europese Unie zich bemoeit met de vaderlandse pensioenpotten. De toenmalige CDA-bewindslieden Aart Jan de Geus en Piet Hein Donner waren een andere mening toegedaan. Achter de schermen moest worden gevochten. Lange adem-werk. Maar het lukte. Inmiddels kijkt ook het huidige kabinet met argusogen naar de ontwikkelingen waarbij de zeggenschap over miljarden aan Nederlands pensioengeld op het spel staat.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap