Spring naar de content

’t Is Hier Fantasties: Israël betaalt studenten voor posi-tweets

Studenten in Israël die nog een zakcentje nodig hebben, hoeven niet verder te zoeken. Het land wil studenten betalen voor het verspreiden van positieve berichten op sociale media.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Verhoef

Israël is een prachtig land, dat valt niet te ontkennen. Maar dat wordt volgens de regering van premier Benjamin ‘Bibi’ Netanyahu nog niet voldoende uitgedragen. De nieuwe verdedigingslinie van Israël ligt niet langer per definitie bij de grenzen met de buren, maar bij sociale netwerken zoals Twitter en Facebook.

Half miljoen euro voor positieve berichtgeving
Volgens The Washington Post heeft de Israëlische regering plannen om universiteitsstudenten in zowel Israël als in het buitenland te betalen voor berichten met een pro-Israëlische inhoud. De studenten hoeven daarbij niet te melden dat ze er voor worden betaald door de overheid, maar het mag wel.

Er ligt naar verluidt meer dan een slordige half miljoen euro (778.000 dollar) klaar om uit te delen aan twitterende studenten. Overigens wordt het geld niet zomaar op de rekening van de studenten overgemaakt. Er wordt eerder gedacht aan het uitdelen van studiebeurzen voor studenten die graag willen twitteren over de schoonheid van het beloofde land.

Voldoende vrienden
Volgens de Israëlische overheid moet het ‘baanbrekende project’ binnen een paar maanden beginnen. Iedere student die het wel zien zitten om te worden betaald voor positieve tweets over Israël, kan zich melden bij het nationale Israëlische studentengenootschap. Houd er wel even rekening mee dat je waarschijnlijk wel genoeg Facebook-vrienden en volgers op Twitter moet hebben voordat je in aanmerking komt voor het project.