Spring naar de content

Misselijkmakende massaconsumptie, de film

Plofkippen. Megastallen. Varkensflats. Enorme fabriekshallen waar Aziatische arbeiders dag en nacht aan het werk zijn. We weten wel dat ze bestaan, maar zijn we er ook bewust van?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

La surconsommation (‘de overproductie’) laat op een prachtige, indringende wijze zien hoe de wereld van de massaproductie en overconsumptie er uitziet. Te beginnen bij piepkleine plofkipjes die door een klinische veegmachine worden opgeveegd om geslacht te worden. Biggetjes die vetgemest worden voor de slacht – ingewanden worden routinematig door de slager verwijderd. Dit zijn geen dieren, dit zijn producten.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Aan het eind van deze korte film zien we ‘ons soort mensen’ zich volproppen in een fastfoodrestaurant. En we zien een zeer corpulente heer die zich bij een arts meldt voor een maagverkleining. De film laat ons als buitenstaander kijken naar deze krankzinnige wereld. Onze wereld. Humanity is greedy.

Let op! Onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Onderwerpen