Spring naar de content

The Origin of the Beginning van Levi van Veluw

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 28-jarige Levi van Veluw uit Rotterdam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Levi van Veluw (Hoevelaken, 1985) studeerde in 2007 af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Sedert die tijd gaat het voorspoedig met de carrière van deze jonge kunstenaar: zijn werk werd al op tig locaties in binnen- en buitenland tentoongesteld en in minstens zoveel vermaarde kranten en tijdschriften getoond en besproken.

Vanaf 7 september aanstaande is in Galerie Ron Mandos te Amsterdam de derde solotentoonstelling van Van Veluw te bezichtigen. Tevens verschijnt rond deze expositie zijn eerste officiële boek: Origin of the Beginning.

Over zijn werk
Het palet van kunstdisciplines die Levi van Veluw beheerst is kleurrijk. Hij richt zich niet alleen op het maken van houtskooltekeningen (zie onderstaand werk), maar ook fotografie, videokunst en ruimtelijke installaties behoren tot zijn uitingsvormen.

In zijn laatste werk staat desintegratie centraal. Natuurkrachten die menselijke constructies als tafels, stoelen en lasten letterlijk kapot maken. Van Veluw: “De werken spelen met onze fascinatie voor destructie en onze behoefte aan wanorde, maar hebben tevens een inherent compositorisch evenwicht. Zo is met behulp van getekende voorstudies elk beeld uit de serie uiterst zorgvuldig geconstrueerd. Daarbij is niets aan het toeval overgelaten: de plaatsing van elk beeldelement is weloverwogen.”

Meer werk van Levi van Veluw vindt u hier.

Collapsing Cabinet, 2013
Collapsing Cabinet, 2013
Collapsed Cabinet, 2013
Collapsed Cabinet, 2013
Hillock, 2013
Hillock, 2013
Implosion, 2013
Implosion, 2013
Room II, 2013
Room II, 2013
Spheres, 2013
Spheres, 2013
Exploded I, 2013
Exploded I, 2013
Writing Desk, 2013
Writing Desk, 2013

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
  Volg HP/ De Tijd op Facebook