Spring naar de content

Fotoserie: de daklozen van Hollywood

De schrijver Jack Kerouac noemde het ooit, vanwege de smog en de altijd brandende zon, de hel van Amerika. Aan de andere kant is de stad het paradijs waar de rich & famous van de wereld wonen en werken. You either love it or hate it: Los Angeles.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

De bekendste wijk van de stad is zonder twijfel Hollywood. In zijn fotoserie The Homeless of L.A. belicht fotograaf Michael Pharaoh uit Nieuw-Zeeland de andere kant van deze wijk, die door velen wordt gezien als de belichaming van de glitter en de glamour. Pharaoh: “Het is onvoorstelbaar hoeveel daklozen er nog rondlopen in zo’n chique wijk als Hollywood. Ik kwam ze op elke straathoek tegen, portretteerde hen en luisterde naar hun verhaal. Hoe ze, bijvoorbeeld door psychische problemen of een ongelukkige samenloop van omstandigheden, op straat zijn beland. Het is nauwelijks voor te stellen dat deze mensen in een westers land aan hun lot worden overgelaten, maar het gebeurt. Overal.”

De fotoserie, die sterk doet denken aan deze prachtige fotoreeks die de Britse fotograaf Lee Jeffries van de daklozen in Londen maakte, toont de mentale en soms ook fysieke pijn van deze mensen. Maar tegelijkertijd tonen de portretten ook de onuitputtelijke overlevingsdrang van deze downtrodden. Pharaoh legt het échte leven vast, het oneerlijke, dakloze bestaan in een wijk waar de meeste bewoners net zo nep zijn als de films waaraan ze meewerken.

Sommige mensen hebben geluk in het leven, anderen hebben pure pech. En het meest ironische aan deze fotoserie: ze wonen allemaal in dezelfde wijk. De een in een villa, de ander in een doos. Misschien had Jack Kerouac wel gelijk.

Meer werk van Michael Pharaoh vindt u hier.

MP1 MP2 MP3 MP4 MP5 MP6 MP7 MP8