Spring naar de content

‘Henk Krol is als Geert Wilders die moslim wordt’

De Volkskrant kwam vanochtend met de primeur over de pensioenpremies. Krol besloot direct op te stappen. In een verklaring kiest Krol voor een slachtofferrol: “Ik ben een strijder in hart en nieren, geen boekhouder. Mijn strijd is gestreden, mijn vijanden hebben gewonnen.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Verhoef

En: “Na de publicatie in de Volkskrant is het voor mij onmogelijk door te gaan als volksvertegenwoordiger. Ik kan niet anders dan mijn functie neerleggen. Maar de strijd gaat door. Het is aan anderen om verder te strijden.”

Het is nu aan de nummer twee van 50Plus, Norbert Klein, om de fractie van twee man sterk te gaan leiden. Althans, voorlopig, want de partij is toch wel een beetje onthoofd, zo zonder Krol en zonder een partijbestuur dat een week geleden opstapte na het royeren van twee prominente partijleden.

Dat de positie van de journalist-ondernemer-politicus onhoudbaar is geworden door het incident moge duidelijk zijn. Een pensioengeld achterhoudende Krol is toch een beetje als Geert Wilders die moslim wordt, twitterde voormalig CDA-Kamerlid Ger Koopmans vanochtend treffend. Want welke partij in de Tweede Kamer was in feite een one-issuepartij op het gebied van pensioenen én had een catchy campagneliedje met als titel ‘Blijf van mijn pensioen af’? Inderdaad, de partij van Krol.

He, he, HE! Blijf van mijn poen af!
Ik waarschuw niet meer!
Nee, nee, nee, nee, nee, van mijn pensioen af!
Ik stem op jou niet meer!

Wat wij overigens betreuren is dat hiermee de kans klein is dat de evergreen Ja dat is Henkie ooit nog zal worden uitgevoerd: