Spring naar de content

Hufterboete gaat verkeersmisdrager écht straffen

Diehard-verkeershufters kunnen binnenkort per overtreding een hogere boete verwachten. En als ze aan de gang blijven, gaat Justitie zich ermee bemoeien en kunnen ze hun rijbewijs kwijtraken en zelfs in de cel belanden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Verhoef

Voor coalitiepartijen VVD en PvdA is de maat vol: er moet nu echt een keer vaart worden gemaakt met de aanpak van de verkeershufter m/v, die het steeds weer voor andere weggebruikers verpest. Snoeihard door woonwijken rijden, dronken achter het stuur zitten, andere weggebruikers in gevaar brengen door te bumperkleven; het wordt allemaal harder bestraft.

PvdA-Kamerlid Attje Kuiken zegt in het Algemeen Dagblad dat “er een eind [moet] komen aan het asociale gedrag van mensen die stelselmatig lak hebben aan de regels. We moeten voorkomen dat deze hufters er steeds met een relatief lichte straf vanaf komen en weer opnieuw in de fout kunnen gaan”.

Dat betekent dus dat de zogenoemde ‘hufterboete’ bij iedere serieuze overtreding steeds hoger wordt. Uiteindelijk kan de verkeershufter zelfs in de cel belanden. Dat systeem zou volgens de PvdA’er beter werken dan een puntensysteem zoals in andere EU-landen. “Iedereen maakt wel eens een foutje. Ik wil de overgrote meerderheid niet straffen voor het wangedrag van een paar verkeershufters.”

Zodra het plan door het parlement is geloodst komen we hufterig gedrag zoals in onderstaande video’s dus veel minder tegen op de Nederlandse wegen. Oh, wat zal het lekker rustig worden op de weg.

Onderwerpen