Spring naar de content

Cecilia Rebergen houdt van de falende mens

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 22-jarige Cecilia Rebergen uit Utrecht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Cecilia Rebergen (Utrecht, 1991) studeerde van 2009 tot 2013 Fine Art and Design in Education aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Vanaf zaterdag 30 november is haar werk, net als dat van eerdere exposanten, te zien op de expositie CC: Casco Concreet in Utrecht.

Over haar werk
"Diverse ontwikkelingen in de technologie (steeds hogere gebouwen, steeds snellere vliegtuigen) geven ons het gevoel alsof de wereld maakbaar is en de mens onoverwinnelijk. Het falen van deze symbolen van onoverwinnelijkheid vind ik fascinerend. Ze blijken toch breekbaar te zijn, en slaan daardoor een gat in de fundamenten waar veel mensen onvoorwaardelijk in geloven. Aan de andere kant opent het afbreken van die symbolen, letterlijk en figuurlijk, plekken voor andere vormen van vooruitgang en optimisme. Op deze manier heeft mijn werk een actueel karakter: in afbraak en opbouw zie ik een metafoor voor de wereld van nu."

Meer werk van Cecilia Rebergen vindt u hier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bitterfield
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Death of a Battleship
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Death of a Jockey
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Herald of Free Enterprise
picture me falling detail
Picture of Me Falling (detail)
picture me falling installatie
Picture of Me Falling (installatie)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Regulation Fence
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vliegshow
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mortieren
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Escallatie dreigt in Gaza

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
  Volg HP/ De Tijd op Facebook

Onderwerpen