Spring naar de content

Amanda deelde alles op Twitter. Ook toen ze terminaal ziek werd

Amanda deed wat veel jonge meisjes (en jongens?) doen. Via Twitter deelde ze haar dagelijkse beslommeringen met iedereen die het weten wilde. Ze vertelde ons over haar vakantie in Europa, over hoe ze vast zat in een lift, ze deed een oproepje om mensen te leren kennen in Ottawa en ze liet weten dat ze koekjes bakte omdat ze niet kon slapen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Carlijn Teeven

Het is 14 januari als Amanda schrijft: “De dokter belde om wat testresultaten te bespreken. Kan alleen maar slecht zijn, toch? Anders bellen ze niet.”

Op 18 januari blijkt ze een vergevorderde vorm van glioblastoma multiforme te hebben, een hersentumor dus. Ze moet bedenken wat ze in de laatste periode van haar leven gaat doen. Behalve tijdens een reis door Zuid-Amerika, blijft het meisje Twitteren. Over haar bureau dat ze leegruimt en over haar moeder, met wie ze vijf jaar niet gesproken heeft.

Haar laatste tweet is van 10 april: “Morgen voor de laatste keer naar het ziekenhuis. Dank jullie allemaal voor de goede vibe. Wees lief voor elkaar. #quietlastnight” Vijf dagen later laat haar broer James weten dat Amanda overleden is.

De Canadese blogster Shannon maakte een selectie van Amanda’s tweets en maakte er een filmpje van.

Onderwerpen