Spring naar de content

Partij van de Eenheid wil aandacht en deelt korans uit

Arnoud van Doorns nieuwe moslimpartij, de Partij van de Eenheid, staat er niet goed voor in de lokale peilingen. De Haagse partij die nu nog twee zetels warmhoudt, zou volgens de peilingen straks niet terugkomen in de gemeenteraad.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

Tijd dus voor een flinke portie media-aandacht, moeten ze daar gedacht hebben. En dus deelde de moslimpartij gisteren korans uit in de gemeenteraad. Van Doorn, die zich zelf na zijn vertrek uit de PVV tot de islam heeft bekeerd, twitterde vanochtend trots dat VVD-burgemeester Jozias van Aartsen als eerste een exemplaar kreeg toegestopt:

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Natuurlijk werd er ook een exemplaar achtergelaten op de bankjes van de PVV’ers in de gemeenteraad, maar die reageerden een tikje afwijzend. Zo zei raadslid Chris van der Helm dat hij de koran al had gelezen: “Ik weet er genoeg over.” PVV-fractievoorzitter Machiel de Graaf twitterde in reactie op de ontvangst van de koran dat hij met een ander boek bezig was:

Missie geslaagd overigens: Van Doorn heeft zijn media-aandacht gekregen. De vraag is of het genoeg is om de partij te doen stijgen naar misschien één zetel in de peilingen. Over media-aandacht gesproken, Van Doorn staat toevallig volgende week voor de rechter voor het dealen van drugs (als ‘undercoveroperatie’, beweert hij zelf) en het lekken van geheime raadsstukken.

Het proces tegen hem levert gegarandeerd óók weer media-aandacht op, en dat weet Van Doorn maar al te goed. Daarom ook blijft hij verkondigden dat het proces ‘politiek gestuurd’ is door een ‘anti-islamitisch OM’. Jawel. Nou ja, het is weer eens wat anders dan korans uitdelen en roepen dat gescheiden zwemmen moet worden ingevoerd in Den Haag.