Spring naar de content

In je blote billen door München

München is hot. Niet alleen is de Zuid-Duitse stad bekend om haar legendarische oktoberfeesten, het lukte de plaatselijke voetbalclub dit jaar al in maart om landskampioen te worden. Maar dat is niet alles. De gemeente München heeft onlangs zes stedelijke naaktzones geopend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Eva Bosgraaf

De zes naaktzones bevinden zich in verschillende parken en zijn niet omheind, noch verborgen van het zicht. De meest centraal gelegen plek ligt zelfs op slechts tien minuten wandelen van het stadsplein van München.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Vorig voorjaar vervielen de wetten over naakt zonnebaden in de deelstaat Beieren. Dat was tot vorig jaar maar mondjesmaat toegestaan. De nieuwe naaktzones moeten een recreatieplaats bieden aan Münchenaren die hun lederhosen of dirndl-jurken soms écht te veel bagage vinden tijdens de warme Beierse zomers.

Bloot in Berlijn
In Berlijn is als sinds jaar en dag een plek waar openbaar naakt is toegestaan. In een klein deel van het gigantische Tiergarten-park mag je naar hartelust je kleren uittrekken en de zon op je hele lijf laten schijnen.

Fietsen zonder kleren
De Lonely Planet maakte een tijdje geleden een lijstje met de beste reisbestemmingen voor naturisten. Hoge noteringen waren daarin weggelegd voor het jaarlijkse evenement ‘Naked Bike Ride’ die in verschillende landen ter wereld georganiseerd wordt. Onder meer in Nederland (in Amsterdam is het 14 juni weer zover), Brazilië, Denemarken en Australië kun je ieder jaar opnieuw een rondje op je stalen ros maken in je blootje. Volgens Lonely Planet hét evenement voor naturisten.

Een andere hoge notering is er voor een klassieker onder de naturisten-bestemmingen: de Zuid-Franse kustplaats Cap d’Agde. In vrijwel het hele stadje is het toegestaan rond te lopen zonder kleren. Mét mag ook trouwens, in Cap d’Agde kijken ze nergens van op.

Naked cruise
Voor de naturist die zijn vakanties graag vooraf vastlegt adviseert de reisgidsenbijbel een week op een naturisten-cruiseschip dat langs de kust van Kroatië vaart. Of de bemanning van het schip óók zonder kleding vaart, is niet duidelijk.