Spring naar de content

Overzicht: de meest gelezen artikelen van deze week

Mensen zijn dol op lijstjes, en om in die behoefte te voorzien vindt u hieronder de meest gelezen artikelen op onze site van de afgelopen week. Zo bent u snel op de hoogte van wat de HP-bezoeker blijkbaar wist te waarderen. Doe er uw voordeel mee!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

 

Prachtige foto’s van Rotterdam, 100 jaar geleden
Ze stonden al watlanger op de site, maar een groot publiek vond deze week de weg naar de prachtige ingekleurde foto’s van het Rotterdam van 100 jaar geleden. En laten we eerlijk zijn, die van Rotjeknor zijn vanwege het later kapotgebombardeerde centrum nu eenmaal interessanter dan de ingekleurde plaatjes van Amsterdam, Utrecht en Den Haag.

Pas op uw app – foto’s niet veilig bij WhatsApp
Pas op uw pas’, herhalen onze collega’s van Elsevier elk jaar in een van hun zomernummers (helaas zijn bij een site-migratie de covers verloren gegaan!) De kracht van de herhaling, wordt dat ook wel genoemd. En dat geldt ook voor de waarschuwing op uw privacy te letten als u persoonlijke zaken deelt via sociale media als Twitter en Facebook en apps – hoewel u dat natúúrlijk allang weet. Want alles wat ‘gratis’ is, betaalt u meestal indirect met uw privacy. Zo blijkt uit onderzoek van ‘de kleine lettertjes’ dat ook bij WhatsApp (onlangs gekocht door Facebook voor een luttele 19 miljard dollar) uw (profiel)foto’s niet veilig zijn.

Vrijheid heeft een hoge prijs in Nederland
In de week dat Wiebes voet bij stuk hield over de accijnzen vertelde Frank Verhoef waarom hij afscheid nam van zijn auto en berekende wat het hem scheelt op jaarbasis. De feiten liegen er niet om: het jaarlijkse bedrag aan belastingen bedraagt voor Jan Modaal fors meer dan een netto maandsalaris. En dat is nog een voorzichtige berekening. Over de vrijheid die een auto geeft, en de prijs die we bereid zijn daarvoor te betalen.

BREKEND: KNVB zet 16 miljoen bondscoaches op straat
Was dát even schrikken! Nog geen drie weken tot het WK voetbal in Brazilië en dan dít! Treffende satire van Frank Heinen over de zestien miljoen bondscoaches die dezer dagen in Nederland rondwaren. Niet dat het ook maar iets zal uithalen, zoals Carolien Groothedde (33) uit Knollendam al aangaf: “Ze kunnen me wel ontslaan, maar niet de mond snoeren,” aldus de kapster die altijd een pleitbezorgster is geweest voor een systeem met de punt naar achteren en de zijkanten gedekt. Ook de moeite waard: het artikel van Heinen getiteld ‘Waarom we niét naar het WK moeten kijken’ in ons nieuwe magazine!

gwenette martha still uit youtube video rtlPortret Gwenette Martha
Hij werd wel ‘de man zonder schaduw’ genoemd in de Amsterdamse penoze. Gwenette Martha werd vorige week geliquideerd, en hoewel hij niet bij het grote publiek bekend was, behoorde hij wel degelijk tot de top van de onderwereld. HP/De Tijd publiceerde in 2011 al eens een portret over Martha, uit het boek De strijd tegen de Amsterdamse onderwereld van Parool-journalist Paul Vugts, waarvan deze maand het vervolg verscheen: Doorgeschoten.

Lees ook ons papieren magazine – sinds woensdag ligt de nieuwe editie in de winkels – en ons digitale weekblad, met daarin onder meer het grote interview van Jojanneke van den Berge met Hans Teeuwen. inhoud Online magazine week 22