Spring naar de content

Eindelijk ‘duidelijkheid’: 50Plus heeft nu twéé fracties in de Kamer

50Plus is niet meer. Na de uitslaande ruzies binnen de partij van Jan Nagel heeft de Kamer officieel besloten dat er voortaan sprake is van een 50Plus/Baay-Timmerman en een 50Plus-Klein.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

De Tweede Kamer heeft geprobeerd een einde te maken aan de onduidelijkheid over wie er nou van 50Plus is en wie niet. Want onduidelijkheid was er, nadat 50Plus-fractievoorzitter Norbert Klein zijn collega Martine Baay-Timmerman eruit gooide en het partijbestuur vervolgens zonder pardon het vertrouwen opzegde in Klein.

Er waren ineens twee fracties. De fractie van Klein die door de Kamer werd gezien als 50Plus maar die volgens de partij 50Plus geen banden meer had met 50Plus en de fractie van Baay-Timmerman die door het leven zou gaan als de fractie-Baay-Timmerman maar die dan weer wél 50Plus vertegenwoordigde.

Inderdaad, tamelijk verwarrend. Het presidium van de Tweede Kamer heeft geprobeerd als een soort scheidsrechter duidelijkheid te verschaffen voor de toeschouwer. Nou, die is er gekomen hoor: er is voortaan sprake van een 50Plus/Baay-Timmerman en een 50Plus-Klein. Die laatste heeft nog steeds niets met de partij te maken, maar dat moeten we dan maar even negeren.

Inderdaad, het wordt er niet beter van. En dan staat 50Plus ook nog eens op slechts één zetel in de peiling van De Hond, probeert oprichter Jan Nagel zijn enige Eerste Kamerzetel veilig te stellen bij de Provinciale Statenverkiezingen van 2015, en zoekt diezelfde Nagel al langer een manier om voormalig 50Plus-fractievoorzitter Henk Krol terug te krijgen in Den Haag.

Krol, die vroeger bij de VVD werkte, wil graag terug naar Den Haag. Maar dan moet iemand van 50Plus zijn of haar plekje opgeven. De VVD hanteerde niet zo lang geleden de slogan ‘Orde op zaken‘ tijdens een verkiezingscampagne. Wordt het niet tijd dat oud-VVD’er Krol naar Den Haag gaat om eens flink orde op zaken te stellen bij 50Plus? Anders is het straks echt over en uit voor Nagel en zijn kornuiten.