Spring naar de content

Het nieuwe politie-uniform is er (en dit zijn de reacties)

Het is zover: het lang verwachte nieuwe politie-uniform is daar. De komende maanden zullen de platte petten en witte bloesjes verdwijnen uit het straatbeeld. Waar de politie vroeger nog ‘representatief en dienstbaar’ moest zijn, ligt de nadruk van het vernieuwde uniform vooral op een stoerdere uitstraling. En dit denken ze te bereiken met een militair uitziende pet (een beetje á la de beruchte Spaanse Guardia Civil) en een blauwe polo.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Paul Geraedts

Ook krijgt onze Hermandad halfhoge laarzen (militaire kistjes) en een broek met zakken aan de zijkant, die rennen makkelijker maakt. Qua gebruiksgemak zit het dus wel ‘snor’  met de nieuwe agentenoutfits. Maar uiteraard zijn de reacties op de uniform-verandering niet mals. Arme dienders, massaal worden ze beschimpt en gesommeerd ‘boeven te gaan vangen’, en wanneer ze dan eindelijk met een stoerdere look op de proppen komen worden ze uitgemaakt voor levende Playmobil-poppetjes.

Ook de media zijn niet mals met hun mening over het uniform. De Volkskrant waarschuwt te dikke agenten die door het wegvallen van de stropdas (die zo mooi afkleedt) wel eens door de mand zouden kunnen vallen. Ook Geenstijl is niet onder de indruk.

De politie zelf is in ieder geval tevreden met het pak, dat vanaf vandaag als eerste in Limburg te zien zal zijn. Wat u er ook van vindt, met al dat neon-geel ziet u de politie niet zo gauw meer over het hoofd.

Politieagenten kiezen nieuw uniform Politieagenten kiezen nieuw uniform

Onderwerpen