Spring naar de content

Parijse brug kapot door liefdessloten

Too Much Love Will Kill You, zong Queen al eens. Het nummer was natuurlijk niet opgedragen aan de Pont des Arts, maar de Parijse brug heeft inmiddels wel ervaren hoe zwaar de liefde kan zijn. Letterlijk. Het hekwerk van de brug is namelijk bezweken onder de vele ‘liefdessloten’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jesse Voorn

Wie ooit met zijn of haar geliefde in Parijs is geweest, heeft vast een romantisch bezoekje gebracht aan de Pont des Arts. De brug is hét symbool van liefde en verliefde stellen vereeuwigen er hun liefde al jaren.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

pont640

(Foto via Andrej Blagojević)

Stellen graveren hun initialen in een hangslot, hangen dat aan de brug en gooien het sleuteltje in de Seine. Er hangen inmiddels 700.000 hangsloten aan de brug. Maar al die liefde is de brug nu teveel geworden. Het hekwerk waar de sloten aan hingen is ingestort. Geliefden die op het tragische moment op de brug waren zijn meteen door de politie geëvacueerd.

De brug is gelijk gesloten en er zijn meteen maatregelen getroffen om ergere schade te voorkomen. Maar de liefde is sterk en het ziet er naar uit dat de brug in de loop van de dag weer open gaat.