Spring naar de content

Komkommertijd start vroeg dit jaar: eerste wolf gesignaleerd

Ja hoor, het woord ‘wolf’ is weer gevallen. En dat kan niets anders betekenen dan: komkommertijd! De komende weken, wellicht zelfs maanden, zullen we horen dat de wolf toch écht zijn opmars maakt naar Nederland. Er zullen experts aan het woord komen die dat beamen, en critici die er niets van geloven.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Teeven

Er zullen vage foto’s verschijnen in de krant, van ‘wolven’ die later herdershonden blijken te zijn. Mogelijk wordt er weer een dode wolf uit het Oosten binnen de grenzen van Nederland gelegd, bij wijze van geintje.

Vorig jaar duurde het tot 4 juli. Toen werd er een dode wolf gevonden bij Luttelgeest. Bijna vier maanden lang waren we van haar (het was een wolvin) in de ban. Het beest zou 900 kilometer gelopen hebben, meldden de meeste serieuze media. De komst van het dier zou gevaarlijk zijn voor kinderen, waarschuwde de VVD. De partij riep op om wolven in Nederland af te schieten. Er werden voorlichtingsavonden georganiseerd over hoe we om moesten gaan met de wolf. Op 25 oktober kregen we het verlossende woord: de wolf was eerder in Polen doodgeschoten en neergelegd in Nederland.

In 2011 kwamen de eerste wolfberichten pas in september. Er waren foto’s gemaakt in Duiven, en een mevrouw beweerde het beest recht in de ogen te hebben gekeken. Tot een conclusie kwam het echter niet. Immers: de komkommertijd liep weer op z’n eind.

Dit jaar dus wat eerder. Begin deze maand zou ie in het Twentse Ootmarsum zijn gespot: in 24 uur door drie verschillende mensen. Hard bewijs ontbreekt echter nog. Langs de grens tussen Oost-Nederland en Duitsland zijn camera’s geplaatst om de wolf vast te leggen. Experts zijn er van overtuigd dat ie gaat komen, maar wanneer is nog de vraag. Het zal de komende tijd vanzelf blijken.

Ergens is het prachtig dat we ons hier een hele zomer lang mee bezig kunnen houden. Dat WK duurt ook maar een maandje.